Samsung България стартира „Out of The Frame“ – дългосрочен проект съвместно с художника Павел Митков

В рамките на партньорството картините на Павел Митков оживяват на екраните на най-новото поколение телевизори от гамата Samsung The Frame 2022

OFFNews 18 май 2022 в 18:22 7153 0

Samsung България стартира „Out of The Frame“ – дългосрочно партньорство с художника Павел Митков. В рамките на проекта творбите на Павел Митков оживяват на екраните на новото поколение телевизори Samsung The Frame 2022 и преодоляват границите между материалното и дигиталното.

Любителите на изкуството могат да се насладят на картините в галерия „Митков“ (ул. „Съборна“ 7, София), изложени на шест високотехнологични „платна“ модел The Frame 2022 с размери от 43 до 75 инча, които вече се предлагат на пазара в България. Благодарение на иновативната технология Matte Display багрите, светлосенките и мазката на четката се визуализират реалистично на екраните на The Frame 2022 така, сякаш на стената е окачена истинска картина – матовият дисплей предотвратява появата на отражения и отблясъци. A разнообразието от сменяеми рамки за телевизор на Samsung пасва на всеки интериор и на всеки дом.

Новата гама The Frame 2022 идва с Art Store – дигитална платформа с над 1600 картини и фотографии от световни музеи и галерии. Селекция от картини на Павел Митков предстои да бъде включена в Art Store скоро и така да стане достъпна за потребители по целия свят.

„В съзвучие с философията на Samsung “Екрани навсякъде, екрани за всички“ последните иновации при дисплеите променят представите за аудиовизуално потребителско изживяване – с възможност за още по-разнообразен избор измежду върхови технологии и дизайн. The Frame 2022 добавя още един щрих към богатия избор, който компанията предлага – селекция от образци на изкуството от целия свят. Този проект е за почитателите и на изкуството, и на технологиите.“, коментира Димитър Вълев, ръководител дивизия „Телевизори“, Samsung България.

„С проекта „Out of The Frame“ излизаме извън рамките на представите си за това как художествени произведения достигат до сетивата на ценителите – творбите на художника Павел Митков оживяват на екраните на новото поколение телевизори Samsung The Frame 2022. Свидетели сме на симбиоза между изкуство и технологии от най-висок клас – глобална тенденция, локалното измерение на която е именно партньорството с Павел Митков“, добавя Йорданка Димитрова, мениджър „Продукти и съдържание“, дивизия „Телевизори“, Samsung България.

„Значението на този съвместен проект има много измерения. Да се наслаждавате на произведения на изкуството в рамката на телевизора у дома има много предимства – например, ако сте колекционер, много трудно ще съхранявате физически всичките си картини, докато на един голям The Frame можете да им се наслаждавате по всяко време, според настроението си. В случая, един телевизор дава възможност на мен като творец да откривам съвсем различни начини за интеракция с публиката. Каня любителите на изкуството в моята галерия, за да видят най-новите ми картини и да се убедят лично във възможностите на моделите The Frame 2022“, отправя покана към аудиторията Павел Митков.

За „Out of The Frame“

В рамките на дългосрочния проект „Out of The Frame“ картини на Павел Митков ще бъдат изложени на 6 телевизора The Frame 2022 в галерия „Павел Митков“ (ул. „Съборна“ 7, София). Предстои произведения на Павел Митков да станат част от Art Store, до която достъп имат притежатели на The Frame от целия свят. А в следващите месеци Павел Митков и Samsung България ще организират различни инициативи, вкл. за деца, в рамките на които изкуството и технологиите ще се срещат все по-често..

За The Frame 2022

The Frame 2022 предлага впечатляващо аудио-визуално изживяване, независимо от съдържанието. Той комбинира брилянтно 4К QLED качеството на картината и реалистичен 3D звук с дизайн на произведение на изкуството. The Frame 2022 става част от личната ти колекция и пасва на всеки интериор - с Art Mode и Art Store в дома ти влиза цяла дигитална галерия. Изключи The Frame и той ще се преобрази в дигитално платно, на което можеш да изложиш над 1600 произведения на изкуството от световни музеи и галерии или свои собствени снимки.

Благодарение на технологията Matte Display се наслаждаваш пълноценно на съдържанието на екрана без отблясъците и отражения. За своите антирефлексни свойства екранът Matte Display, с който са оборудвани лайфстайл телевизорите през 2022 г., са сертифицирани от underwriters laboratories (UL), независим научен институт за изследвания на сигурността при технологиите.

Сертификатът на underwriters laboratories за антирефлексия ‘Glare-Free’ (Reflection Glare Free/Discomfort Glare Free / Disability Glare Free) се дава след обследване на продуктите по скала за неналичие на отблясъци – стандарт, зададен от International Commission on illumination (CIE). А с избора на подходяща сменяема рамка за The Frame подчертаваш своя стил и превръщаш телевизора си в платно, достойно за истински шедьовър. В България The Frame 2022 е наличен в размери 43”, 50”, 55”, 65”, 75” и 85”.

Повече информация за The Frame 2022 можете да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови