С таблет през лятото – удобство и забавления

OFFNews 19 юли 2021 в 12:30 18487 0

В условията на „Новото нормално“ технологични сектори, като този на таблетите, бележат забележителен възход. Това разбира се е очаквано, тъй като чрез тях получаваме бърз достъп до разнообразно съдържание, а освен да се забавляваме, с тях можем и да вършим работа.

За възхода на сектора са показателни и данните на компанията за пазарни анализи Counterpoint Research. През първото тримесечие на годината се отчита ръст на доставките с 53% на годишна база. Counterpoint отдават това значително покачване на повечето хора, които работят и/или се обучават от вкъщи.

Сред производителите, които отчитат значителен ръст, е и Samsung. Делът на компанията за разглеждания период достига до 20% спрямо миналогодишните 16%. В края на месец май Samsung анонсира двата си най-нови таблета – Galaxy Tab S7 FE 5G и Galaxy Tab A7 Lite. И двата се предлагат на нашия пазар. Така потребителите разполагат с повече избор тъкмо в летните месеци, когато всички сме в движение и имаме нужда от леки и удобни за пренасяне устройства.

Какво обаче прави таблетите особено подходящи за лятната ни почивка?

Бързият отговор е тяхната гъвкавост при разнообразие от сценарии. Така например, ако пътувате до морето това лято, най-вероятно ще трябва да отделите повече време за път заради многото ремонти по основните направления в страната. С таблет в ръка обаче, това време може бързо да бъде превърнато от скучно изживяване в забавление за теб или за цялото семейство.

Устройствата предлагат големи екрани – 8.7 инча при Tab A7 Lite и цели 12.4 инча при Tab S7 FE. Това ги прави идеални за гледане на филми и сериали, които сте отлагали да проследите през работно време. Ако има и деца в колата, то можете да се възползвате от висококачествен и силен съраунд звук с AKG говорители и поддръжка на технологията Dolby Atmos. Така всички могат да пеят любимите си песни, сваляйки напрежението от дългото и изтощително пътуване до морето.

С опционалната 5G (при Galaxy Tab S7 FE) или 4G LTE (при Galaxy Tab A7 Lite) връзка имате бърз достъп до любимото си съдържание навсякъде, където има покритие на мобилната мрежа. Друг вариант е да изтеглите филми, сериали и музика предварително, тъй като устройствата са снабдени с 32GB (при Galaxy Tab A7 Lite) или 64GB (при Galaxy Tab S7 FE) вградена памет с опция за добавяне на памет карта до 1 TB. Таблетите ще издържат дори при по-дълго пътуване с един заряд на батерията. Galaxy Tab S7 FE предлага до 13 часа издръжливост и бързо зареждане за след това.
Разбира се, понякога даваме таблета и на децата си, а за тези случаи има режим Samsung Kids. Той осигурява безопасно и забавно пространство за учене и игри. Налични са предварително инсталирани приложения с персонажи, които живеят във виртуалния свят. Добавената функция за родителски контрол позволява следенето на потреблението и времето за игра на таблета, за да не прекарват малките прекомерно време пред екрана.

И така, вече сте достигнали крайната дестинация и можете да се насладите на заслужената почивка. Докато се излежавате на плажа, освен гледането на филми, можете да сърфирате из социалните мрежи и да преглеждате новините. И всичко това едновременно, благодарение на Multi-Active View на Galaxy Tab S7 FE можеш да отвориш до три приложения наведнъж. Има и разширена функционалност за споделяне между устройства, ако разполагате със съвместим смартфон от Samsung. Така, например, е възможно изпращането на уеб сайт, който разглеждате от таблета към телефона. Освен това, обаче, този таблет предлага и още възможности, тъй като в комплект с него идва писалката S Pen. Тя се прикрепя магнитно към корпуса и няма нужда от зареждане.

С нея можете да водите бележки, въвеждате текстове, а и да рисувате чрез приложения като Samsung Notes и Clip Studio Paint, като второто е с безплатен период на ползване за 6 месеца. Освен това с опционалният кейс клавиатура (Book Cover Keyboard – предлага се отделно) ще имате опция и за по-удобно писане на по-дълги текстове. Все пак, винаги може да се наложи да отговорите и на някой работен мейл. Тук определено помага и режимът Samsung DeX, който доближава усещането за работа до това на стандартен лаптоп, например.

Тъй като слушалките от серията Galaxy Buds поддържат връзка едновременно с две устройства, те автоматично превключват към телефона, ако има входящо обаждане. А след това продължавате да слушате съдържанието на таблета. Междувременно защитата на личните данни е подсигурена от платформата Samsung Knox. Така можете да сте спокойни докато използвате таблета си.

Всичко това идва и с приятния дизайн на Galaxy Tab S7 FE 5G, който има стилен еднокомпонентен корпус. Таблетът се предлага в четири цвята - черен, сребрист, розов и зелен. Galaxy Tab A7 Lite е с издръжлива метална конструкция и идва в по-традиционните сив и сребрист цвят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови