Практикантската програма на Vivacom - перфектно място за старт на кариера в телекомуникациите

OFFNews 03 август 2023 в 13:31 624 0

стажанти
Практикантската програма на Vivacom бележи рекорден интерес това лято сред ученици из цялата страна. Вече над 230 ученици от 10, 11 и 12 клас в технически училища в България се запознават отблизо със света на телекомуникациите.

Практикантската програма на Vivacom бележи рекорден интерес това лято сред ученици из цялата страна. Вече над 230 ученици от 10, 11 и 12 клас в технически училища в България се запознават отблизо със света на телекомуникациите. Младите таланти имат възможността да се учат от най-добрите в сектора в ключовите технически дирекции във Vivacom - „Предоставяне и поддържка на услуги“, „Оперативно управление на мрежата“, „Фиксиран достъп” и „Информационни технологии“.

„За нас е мотивиращо за поредна година да предаваме дългогодишния си опит и експертиза на талантливите ученици. Щастливи сме, че можем да подплатим с теория и практика страстта към технологиите на толкова много любознателни младежи още докато са в училище. Несъмнено шансът за успешен старт се увеличава многократно при съчетанието на знания и опит от реална работна среда. Друго голямо предимство на програмата ни е, че не е съсредоточена само в столицата, а обхваща 6 града в страната“, каза Цветан Хранков, директор „Предоставяне и поддържка на услуги“ във Vivacom.

Практикантската програма на Vivacom неколкократно се доказа като страхотно място за навлизане в света на телекомуникациите. Тя отговаря на всички съвременни изисквания за ефективност, а именно: предоставяне на реален опит в работна среда, ангажиране на опитен менторски екип, новаторски подход и различни обучения.

Това лято ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Сливен ще имат възможност да прекарат една незабравима и полезна лятна ваканция и да положат начало на своя професионален път в телеком сектора. Младите таланти не само ще разберат от първо лице каква е работата в един от най-високотехнологичните и иновативни сектори, но и ще добият работни навици на най-високо ниво.

Денят на един практикант във Vivacom преминава в стегнат график под напътствията на опитен менторски екип в безопасна среда. А първото нещо, което учат и ще бъде основно по пътя на кариерното им израстване, е как да удовлетворят желанията на клиента - едно от най-важните умения в света на телекомуникациите.

В края на програмата най-добрите практиканти ще имат възможност за своя старт в кариерното си развитие във Vivacom и точно това е сред водещите предимства на практическото обучение. Седем от участниците в миналогодишната програма вече работят на половин ден във Vivacom, а един от учениците успешно изкарва летен стаж в компанията. До сега четирите издания на Vivacom Практикантска програма са преминали близо 100 ученици.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!