Откриха най-голямото изтичане на пароли за имейли досега

OFFNews 04 септември 2017 в 13:34 2568 2

Откриха най-голямото изтичане на пароли за имейли досега

Вероятно най-голямото изтичане на пароли за електронни пощи е открито от френския експерт по киберсигурност Бенков (Benkow), който откри списък със 711 милиона имейл адреси и паролите за тях. Въпросният списък не е бил публичен и е "отключен" от Бенков чрез специален софтуер, съобщава Наука OFFNews

Друг експерт по компютърна сигурност Трой Хънт също попаднал на списъка и за целта направил сайт haveibeenpwned.com, в който всеки потребител може да провери дали в набора от данни не фигурират и неговия мейл с парола. 

Това е най-големият единен набор от данни, на който се е натъквал, пише специалистът в сайта си. По думите му "това са адресите на почти всеки мъж, жена и дете в цяла Европа".

Данните са събрани с помощта на машина, известен само като "Onliner Spambot", която сочи към IP адрес в Холандия, но Хънт подчертава, че няма да го публикува, опасявайки се от по-нататъшното разпространение на данните.

Още четете на Наука OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

2

voododoll

04.09 2017 в 17:17

kamborev няма как да не ти светне в червено ако го ползваш за регистрация в голям сайт. Мойте бяха хакнати няколко пъти през годинте, след това беше въведене 2странна верификация. Сега за да ме хакнат ще им трябва и физически достъп до телефона ми. Така че успех!

12298

1

kamborev

04.09 2017 в 15:42

Неприятно би било, ако този сайт ти светне червено и си видиш мейла сред хакнатите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!