От днес нататък компанията Facebook ще се казва Meta (видео)

Ружа Райчева 28 октомври 2021 в 21:55 4830 1

Снимка Facebook

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че от днес нататък компанията ще се казва Meta.

Имeната на социалните мрежи Facebook и Instagram обаче няма да се променят.

Зукърбърг съобщи, че оттук нататък основният му фокус е новата платформа за виртуална реалност "Metaverse" и смяната на името на компанията символизира това:  

"В момента името ни е свързано с един продукт на нашата марка и това е Facebook. Правим фундаментална промяна, в бъдещето искам да сме Metaverse. Мисията ни остава същата - да свързаме хората."

Марк Зукърбърг представи новия продукт на живо в официалния си профил във Facebook. Meta работят по проект за VR очила за виртуална реалност - с цел свързване на хората глобално по нов и невиждан досега начин. В представянето участваха множество IT и AI специалисти, които обясниха за техническия процес на разработката. 

"Оттук нататък първи приоритет ни е метавселената, не Facebook. След време няма да има нужда да сте във Facebook, за да използвате другите ни услуги. Думата "мета" идва от старогръцки и значи "отвъд". За мен това символизира, че винаги има какво още да се построи. Винаги има следваща глава в историята. За нас това е история, започнала в общежитие, прераснала отвъд това, което можем да си представим", каза създателят на социална мрежа. 

Зукърбърг заяви, че се гордее с постигнатото и сподели, че е развълнуван от това, което предстои:

"Движим се отвъд възможното днес, отвъд ограничението на екраните, отвъд ограниченията на разстоянието и физиката. Вървим към бъдеще, което е отвъд създаваното досега от която и да е компания - бъдеще, направено от всички нас."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови