Ново мобилно приложение помага на пътуващите в Европа на 25 езика

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2018 в 12:47 3518 0

Ново мобилно приложение ще помага на почиващите в Европа в трудни ситуации, възникнали при пътуването им. Приложението работи на 25 езика в 30 европейски държави, сред които 28-те членки на Европейския съюз и Норвегия и Исландия.

Приложението може да бъде открито безплатно под името "ECC-Net: Travel" в Google Play и iTunes Store. То работи офлайн и цели да помогне на потребителите в трудни ситуации, в които липсата на езикови знания могат допълнително да утежнят положението. "ECC-Net: Travel" също така помага на потребителите да заявят правата си, като представя някои от най-важните изречения на езика на съответната страна. В него се съдържат и адреси и телефони за спешни случаи.

Приложението е разработено от Европейския потребителски център с частично финансиране от Европейския съюз. В случай че вашата ситуация не се покрива напълно от това приложение, можете да се свържете с най-близкия Европейския потребителски център (ЕПЦ) директно - такъв има във всяка държава-членка на Европейския съюз, плюз Норвегия и 

Кратък клип, който показва как работи приложението, може да видите тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови