Новите клавиатури на Майкрософт ще имат бутон за изкуствен интелект

OFFNews 05 януари 2024 в 14:16 875 0

Майкрософт

Снимка GettyImages

Майкрософт въвежда базираната на изкуствен интелект услуга "Копайлът" в своите продукти

"Майкрософт" включва нова функция в клавиатурата на своята операционна система Windows - бърз бутон за активиране на новия му асистент с изкуствен интелект "Копайлът" (Copilot), обяви вицепрезидентът и маркетингов директор на технологичния гигант Юсуф Мехди.

От този месец някои нови персонални компютри, работещи с операционната система Windows 11, ще се предлагат с новия бутон "Копайлът".

"Въвеждането на клавиша бележи първата значителна промяна в клавиатурата на компютрите с Windows от близо три десетилетия. Вярваме, че това ще улесни хората да участват в трансформацията на изкуствения интелект", се казва в изявление, публикувано на официалната страница на компанията.

Новият дизайн ще бъде най-голямата промяна за компютърните клавиатури, откакто на тях беше поставен специалният клавиш с логото на операционната система през 90-те години на миналия век, припомня "Асошиейтед прес".

Американската технологична корпорация има силно влияние върху пазара на компютри чрез своите лицензионни споразумения с производители като Lenovo, Dell и HP. Около 82% от всички настолни компютри, лаптопи и работни станции в света функционират чрез Windows.

През септември "Майкрософт" обяви, че въвежда базираната на изкуствен интелект услуга "Копайлът" в своите продукти. Тя използва мощта на чат интерфейсите и широкообхватните езикови модели, като позволява на потребителите да общуват с технологиите на естествен език и да получават интелигентни, съобразени с контекста отговори и действия, съобщиха от компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!