Наука за бизнес: Иновациите са тук

БАН и ИАНМСП обединяват сили за първото по рода си събитие, което ще покаже разработки, готови да се превърнат в успешен бизнес

OFFNews 24 февруари 2020 в 10:05 2143 0

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН) обединяват сили за първото по рода си събитие, което ще представи последните иновационни разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес. Събитието под надслов „Наука за бизнес“ цели да покаже на българските бизнес среди, че БАН произвежда множество продукти и технологии, готови да излязат на пазара или да бъдат внедрени в производството за оптимизация на процесите в предприятията.

Основна мисия на „Наука за бизнес“ е да постави още едно стъпало по пътя на изграждането на устойчива институционална среда за сътрудничество и взаимодействие между българската наука и бизнеса. Събитието ще се проведе на 10 март 2020 г., от 10.00 часа, в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, като ще събере на едно място представители на институтите, лабораториите и Единния център за иновации към БАН и десетки български предприемачи, собственици на компании и иновационни ентусиасти.

В рамките на форума ще бъдат представени съвместни проекти между БАН и българските предприятия, успели да се наложат на пазара, както и научно - приложните продукти и технологии на изследователи от Академията, по които се работи в момента. С редица презентации събитието ще покаже най - интересните проекти на Академията за оптимизация на индустриалните задачи, 3D цифровизация, енергийна ефективност, водородни технологии, екология, преработка на отпадъци, електро - и топлопроизводство, съхранение на енергия, медицина, фармацевтична промишленост, лозарство, винарство и много други.

Гостите на „Наука за бизнес“ ще могат да се докоснат до прототипи на най - новите изделия, създадени в научните институти на БАН, изложени на щандове във фоайето на зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, както и да установят контакт с представители на Академията и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Нетуъркинг зоната ще даде възможност за създаване на нови контакти между компаниите с интерес в иновационното инвестиране, представителите на науката и държавните институции.

За събитието e необходима предварителна регистрация тук:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSCDqLvVXfVLmWO9sFjQhozuyeVET aQ6yiEtfm0P2l2x9uWw/viewform

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови