LiteSpeed уеб сървър за бързи сайтове от NS1

OFFNews 30 май 2019 в 08:02 3564 0

За да имате бърз и ефективен сайт са необходими няколко основни елемента, а един от тях е използваният уеб сървър. Наред с популярните решения Apache и Nginx, хостинг компанията NS1 предлага и LiteSpeed Enterprise, който се отличава с по-голяма бързина, сигурност и ефективно използване на ресурсите на сървъра.

Ако не сте сигурни кое от гореспоменатите предложения е подходящо за вас, NS1.bg може да предложи консултация и персонална конфигурация в зависимост от нуждите ви.

Но да се върнем на LiteSpeed Enterprise, той е напълно съвместим с най-популярното решение Apache, което го прави лесен за внедряване. Благодарение на по-малкото използвани процесорни ресурси и оперативна памет, решението е изключително ефективно, обслужвайки хиляди заявки към вашия сайт едновременно, спестявайки пари за хостинг и сървъри.

Сред другите му предимства са по-бърза обработка на статично съдържание и най-бързото изпълнение на PHP скриптове. За разлика от безплатните уеб сървъри, LiteSpeed има поддръжка, която е на ваше разположение 24 часа в денонощието и има вградена DDoS защита.

LiteSpeed е максимално ефективен при обслужването на един изключително натоварен уеб сайт. Ако сайтът ви е базиран на някоя от популярните платформи като WordPress например, можете да го направите много по-бърз чрез преместването му на собствен сървър с LiteSpeed.

NS1 предлага безплатно LiteSpeed за 1 сайт при поръчката на сървър с до 2GB RAM, който ще е напълно достатъчен за обслужването на десетки хиляди посетители дневно. LiteSpeed е интегриран в контролния панел разработен от NS1.bg, който спестява таксата от 30 лева на месец на всеки собственик на уеб сайт използващ собствен сървър.

Единственият недостатък на LiteSpeed е, че ако имате нужда да добавите допълнителни сайтове на същия сървър, ще трябва да преминете към платена версия или да имате отделен сървър за всеки сайт. Това от друга страна ще подобри сигурността - ако един сайт бъде компрометиран, хакерът няма да може да го използва, за да атакува останалите сайтове на сървъра ви.

Повече за уеб сървъра LiteSpeed можете да откриете тук!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews