Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Името на Facebook ще бъде сменено, твърди технологично издание

OFFNews 20 октомври 2021 в 10:27 2100 0

Снимка Pixabay

Фейсбук планира смяна на името на компанията - твърди блогът The Verge на Fox Media, позовавайки се на източник пряко въвлечен в решението. Официално потвърждение няма. Блогът твърди, че това ще се случи на годишната конференция на компанията на 28 октомври, когато се очаква главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг да говори по въпроса.

Изданието допуска, че това може да се случи и по-скоро.

Целта на промяната е израз на амбицията на технологичния гигант да бъде разпознаван като нещо повече от социална медия с всички съпътстващи това неприятности. Ребрандирането вероятно ще постави синьото приложение на Facebook като едно от многото продукти на компанията майка, сред които са още Instagram, WhatsApp, Oculus и др.

Говорител на Facebook е отклонил въпросите за името пред блога и пред в. "Гардиън", които също са потърсили потвърждение. В отговор на запитването от британския вестник говорителят е казал, че не коментират "слухове или спекулации".

Понастоящем Фейсбук има повече от 10 хил. служители и планира да наеме още 10 хил. в ЕС, които да разработват т. нар. метаверсия на Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews