Google показа как ще изглежда близкото бъдеще

OFFNews 19 май 2016 в 11:29 6643 2

Две нови приложения за чат, платформа за виртуална реалност, способностите на операционната система Android M - това накратко представи Google снощи на тазгодишната конференция I/O.

Daydream е името на новата софтуерна платформа на Google за виртуална реалност. С тази си разработка калифорнийската компания не влиза в директен сблъсък с конкурентите си от Фейсбук и HTC с техните хардуерни очила за виртуална реалност - Vive и Oculus Rift.

Daydream ще предоставя на потребители виртуална екосистема със собствено Home меню, като вече са разработени версии за VR (virtual reality) на апликации като Youtube, Street View и Google Play Store.

Daydream няма да е толкова достъпен, колкото искаме - новата платформа ще работи на смартфони, които са специално пригодени за виртуална реалност, а на пазара те не са много.

Чатенето няма да е същото

Изглежда от Google смятат, че натискането по клавиатурата на смартфона е отживелица. Вместо това изкуственият интелект на новото приложение за чат Allo ще отговаря вместо нас.

Асистентът на Google, вграден в Allo, ще позволява автоматични отговори, дори и провеждане на диалог.

Duo е новото приложение за видео разговори на Google. С това компанията с огромно закъснение започва да се конкурира с добре познатия FaceTime на Apple.

Google хвалят Duo с това, че е семпъл, работи добре и със слаба интернет връзка, както и с опцията да видите отсрещната страна на екрана си още преди да се приели видео обаждането.

Allo и Duo ще бъдат пуснати за Android и iOS това лято.

Смарт колонка за смарт дом

Новият домашен асистент на Google - Home, е колонка, която няма да се хареса на конспираторите - джаджата на технологичния гигант разполага с микрофони, които са постоянно включени, за да може да разпознава нашите команди.

Home ще може да отговаря на въпроси към търсачката на Google и ще може работи интегрирано с различни приложения като Spotify.

Android N

Google ни дадоха да надникнем малко по-добре в способностите на новата операционна система на снощното си събитие. Официално Android N ще бъде пуснат след лятото.

Операционната система ще дава повече възможности за контрол на известията, ще инсталираме приложения 75% по-бързо, а софтуерът Vulkan ще позволява на разработчиците да установяват по-голям контрол върху видео графиката и работата на хардуера в устройствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!