Ерата на кибербордеите: Бизнес със секс кукли с изкуствен интелект тръгна в Берлин

Клиентите ще могат да взаимодействат с куклите с изкуствен интелект както вербално, така и физически

OFFNews 07 юни 2024 в 16:03 2588 0

Бордей за секс кукли в Италия

Снимка Getty Images

Кибербордей в Италия

До края на юни берлинчани ще могат да си резервират час със секс кукла с изкуствен интелект. След тестова фаза първият в света кибербордей пуска услугата след в германската столица.

Клиентите ще могат да взаимодействат с куклите с изкуствен интелект както вербално, така и физически, предаде Би Би Си.

„Много хора се чувстват по-комфортно да споделят лични въпроси с машина, защото тя не ги съди“, заяви основателят и собственик на кибербордея Филип Фусенегер.

Той разказва, че доскоро е имало значителен интерес към кукла с глас на актриса, при която потребителите можеха само да чуват гласа и да взаимодействат с куклата. Сега има още по-голямо търсене на взаимодействие с изкуствен интелект.

Това е само един от многото начини, по които генеративният изкуствен интелект се използва от бизнеса с развлечения за възрастни.

Анализът на SplitMetrics разкри, че приложенията с изкуствен интелект за компаньони са достигнали 225 милиона изтегляния в Google Play Store, отбелязва британската агенция.

„Бих очаквал повече разработчици на приложения да обърнат внимание на тази тенденция и да потърсят начини тази категория да бъде допълнително монетизирана“, каза генералният мениджър на SplitMetrics Томас Крибернег.

Като се има предвид, че повечето чатботове събират такси, а основната технология е разработена другаде - като Open AI, това се очертава като бизнес с висок марж. Освен това тези приложения събират лични данни и често ги споделят с трети страни като рекламодатели - изпитан и истински бизнес модел, обясни изследователката на защитата на личните данни от ръководството Privacy Not Included на Mozilla Маша Риков.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II