Drivey внимава в картинката

OFFNews 18 август 2020 в 11:39 5028 0

Снимка Елена Николова/Offnews

Да разчиташ на технологиите понякога е много добра алтернатива и спестява безкрайно време и усилия. А когато това ти помага в работата, преимуществата се удвояват.

Такъв е случаят и на Иван, който наскоро започна мечтаната работа като търговски представител в малка фирма в Пловдив. Работата му обаче е свързана с много часове зад волана и неизбежните отчети в края на всеки ден, и всеки месец. За щастие, фирмата, в която той работи, от скоро е имплементирала новата услуга на Теленор за мониторинг на автомобила - Drivey. Иван сподели какви са неговите наблюдения и как това малко устройство, всъщност успява да повиши продуктивността на всички колеги, и да спести главоболията.

Работният ден започва рано, още преди да е минал през офиса, и устройството вече отчита изминатия път. Плюсът, който Иван веднага отбелязва, е, че можеш предварително да задаваш граници за пътуванията, особено ако се движиш по регулярни маршрути, което пък е от голяма помощ, когато трябва да декларираш къде си бил със служебния автомобил.

Drivey следи всяко движение на автомобила и отчита всички по-резки забавяния и ускорения, остри завои и удари. Освен това, услугата дава възможност за задаване на желана минимална скорост, при която да изпрати нотификация на потребителя с цел да се избегне неволното превишаване на разрешената скорост.

Според Иван Drivey е изключително полезно и защото напомня кога трябва да се смени маслото на автомобила, регистрира температурата на двигателя, напрежението на акумулатора и разхода на гориво - неща, които сякаш не следим толкова внимателно, когато не се отнася за личния ни автомобил, но са все така важни, за да сме спокойни, че колата, в която прекарваме по-голямата част от деня е в абсолютна изправност. Друга екстра е, че можеш да видиш дали колата се включва, когато не си около нея, което е допълнителна защита срещу непредвидени ситуации.

И тъй като във фирмата на Иван служебните коли са няколко, във всяка от тях има инсталирано по едно устройство. Тук Иван отваря скоба, за да отбележи с усмивка колко лесен е бил монтажът. Drivey се поставя в OBD II - жака на автомобила, а с такъв разполагат всички модели от 2004 г. насам. Освен лесната инсталация, Drivey има способността да се превръща в Wi-Fi точка за достъп, в която могат да бъдат свързани до 10 други устройства. Несъмнено е наистина удобно, когато пътят е по-продължителен.

Иван завършва своя разказ убеден, че заради Drivey денят му преминава съвсем леко, а продуктивността му се повишава, защото, както той сам казва, вече Drivey внимава в картинката. За него остава да се отдаде на работните ангажименти спокоен, че автомобилът е под постоянното наблюдение на верен партньор, който се грижи за сигурността и безопасността.

Повече за услугата на Теленор, Drivey, можете да разгледате на сайта на оператора www.telenor.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови