Apple пренастройва производството си: ще прави медицински шлемове

OFFNews 06 април 2020 в 10:00 5257 2

Световният производител на телефони и компютри Apple започва производството на медицински шлемове, които да пазят лицата на здравните работници, съобщава Би Би Си.

Изпълнителният директор Том Кук обяви в неделя чрез Туитър, че моделът вече е създаден и защитното приспособление започва да се произвежда.

Технологичният гигант планира да произведе повече от милион шлемове до края на тази седмица и същото количество всяка следваща седмица. С такива ще бъдат подсигурени първо медицинските работници в САЩ, а след това ще започнат доставки и до други страни.

Координираме работата си с медици и представители на правителствените власти в САЩ, за да може първите доставки да отидат там, където са най-необходими.

За Apple това е труд, чрез който можем да покажем любовта и благодарността си - казва Кук и съветва хората да спазват съветите на властите, като стоят у дома и ограничават социалните контакти.

Компанията вече е дарила 20 милиона маски за лице, за да помогне за овладяване на разпространението на вируса по света, казва още Кук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

06.04 2020 в 12:08

Съдейки по досегашната политика - поредната кражба на идеи.. Та нашио автомобилен клъстер от га ги произвежда.. От трилитрови бутилки с минерална вода..
Слава богу, че на последната му идея още никой не е посегнал..
НОЩ-а: " за опазване на високото ниво на общественото здраве, от утре всеки да ходи с нощно гърне на главата, които за наша радост са произведени от завода за калници в Грудово и отговарят на всички стандарти на СЗО за непропускливост."

12761

1

cepcem

06.04 2020 в 11:34

Съдейки по досегашната политика на Apple, то вероятно ще сме свидетели на 2 модела маски - маска 1 и маска 1S. Втората ще струва 3-но по-скъпо, в бял цвят и със специални ластици за главата, които ще се продават отделно на цена 19.99 долара на парче.
Филтрите, макар и еднакви за двата модела, ще са по-скъпи за S-варианта и ще се предлагат с 1-но и 2-дву годишен договор.
Всеки, който се появи на публично събитие без маска на Епъл ще бъде заклеймен като лузър.