Apple инвестира 6 милиарда долара в новата си стрийминг платформа

OFFNews 21 август 2019 в 11:43 2161 0

Снимка Apple

Повече от 6 милиарда долара инвестира Apple за създаването на нова стрийминг платформа – AppleTV+. Чрез нея технологичният гигант планира да привлече повече потребителите с оригинално съдържание, което включва собствени сериали и филми. Очаква се тя да бъде пусната преди 12 ноември, за когато е планиран стартът на Disney Plus, съобщава Daily Мail.

Според Financial Times компанията разработвала аналог на Netflix в продължение на няколко години. През 2017 година, за да оглавят проекта, са поканени Джейми Ерлихт и Зак Ван Амбург - бивши мениджъри в Sony Pictures.

В началото отпуснатият бюджет се равнявал на 1 милиард долара, но той достига до 6 милиарда, тъй като компанията се стреми да създаде библиотека с оригинално съдържание, което да е конкурентна. Дори и сумата да ни звучи космическа, тя е много скромна пред инвестицията на Netflix, който миналата година похарчи 13 милиарда долара за оригинално съдържание, а очакваният им бюджет тази година е около 14 милиарда долара.

Месечният абонамент ще бъде 9,99 долара, като потребителите ще имат достъп и до съдържание на HBO и CBS, с които компанията вече има договори.

Само за създаването на сериала The Morning Show с участието на Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун са дадени неколкостотин милиона долара, като отделните епизоди са излезли по-скъпо, отколкото са стрували тези на "Игра на тронове" на HBO - по около 15 милиона долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови