Академия за иновации: ИДЕИТЕ 2018 кани студенти от цялата страна на състезание за идеи

OFFNews 13 март 2018 в 11:04 1630 0

За пета поредна година в София на 1 и 2 юни ще се проведе безплатна Академия за иновации за студенти - Bulgaria Innovation Hackathon. Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и неправителствената организация “Обединени идеи за България” в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.

В рамките на Академия за иновации: Идеите, 2018, студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три мисии:

Мисия: „Изобретения на бъдещето“
Мисия: „Дигитални иновации“
Мисия: „Социални решения“

На 1 и 2 юни в НДК, Литературен клуб "Перото", младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на жури, което включва представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общност.

Предварителна регистрация на студенти (индивидуални участници и екипи), които искат да се състезават в хакатона ще тече от 20 март до средата на месец май ТУК.

На 2 юни от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2018г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации: ИДЕИТЕ и организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !