Жертвите във Волгоград станаха 34 души

OFFNews 31 декември 2013 в 08:33 3341 1

Снимка РИА Новости

Терористичен акт във Волгоград

Жертвите във Волгоград станаха 34 души, след като още трима души починаха в болница през изминалата нощ. Това съобщиха от главното управление на Министерството на извънредните ситуации в Русия, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Руските власти обявиха петдневен траур след двата атентата.

В резултат на взрива в тролей на 29 декември загинаха 16 души. Заради атентата на гарата във Волгоград ден по-късно загинаха 18 души.

След двамата атентата 65 души бяха приети в болница с различни травми, допълват от министерството.

Всички загинали са били разпознати. Специалисти предлагат психологическа помощ на пострадалите и техните семейства. Открита е и гореща линия за психологическа помощ.

Днес ще бъдат погребани първите жертви на атентатите, като погребенията ще продължат и през първите дни на новата година. Решението за погребенията е взето от близките на загиналите, а разходите ще бъдат поети от руската държава.

Руските власти потвърдиха, че и при свата взрива става въпрос за терористичен акт. Извършителите остават неизвестни засега.

След терористичните актове се появи и лъжлива информация за още два взрива, което предизвика паника сред населението, съобщиха руски медии.

Властите призоваха към спокойствие. Всички прояви, които са свързани със събирането на повече хора на едно място, са отменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!