Quantcast

Руската полиция разгони мирна демонстрация във Волгоград

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2013 в 18:14 3250 3

Руската полиция разгони мирно събиране във Волгоград.

Снимка Руската полиция разгони мирно събиране във Волгоград.

Руската полиция разгони мирно събиране във Волгоград.

Руската полиция разгони мирно събиране на около 200 души около Алеята на героите във Волгоград.

Жителите на града са се събрали днес следобед, за да изразят недоволството си от действията на властите по повод терористичните актове, извършени на 29 и 30 декември във Волгоград.

Гражданите на Волгоград запалили свещи и носели цветя в памет на загиналите при двата атентата.

Около 20 души са задържани от полицията по време на демонстрацията, а на още десетки са проверявани личните документи.

След двата атентата в неделя и понеделник загинаха 31 души, а близо стотина са ранени.

По предварителни данни атентатът на гарата във Волгоград е извършен от Павел Печонкин - "член на бандитска групировка от Дагестан", съобщава радио Голос России.

Печонкин се присъединил към групировката през пролетта на 2012 година - той приел исляма и сменил името си на Ансар Ар Руси.

Бащата на Печонкин вече е дал кръв за ДНК тест.

Поразяващите елементи в бомбите, взривени във Волгоград в неделя и понеделник, са идентични, което потвърждава версията на следствието за взаимна връзка на двата терористични акта, съобщи представителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин.

Днес следобед във Волгоград влязоха вътрешни войски.

Предприемаме мерки от заградителен характер, в това число привличаме допълнителни сили – бригади на вътрешните войски, които ще патрулират по улиците на Волгоград заедно с полицията, заяви директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников.

В Москва също са въведени повишени мерки за сигурност. По улиците на руската столица патрулират допълнителни части на полицията.

Специално внимание се отделя на местата на масово струпване на хора. Всеки подозрителен предмет се оглежда щателно. Повече полицаи има и в метрото, съобщава руското държавно радио.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.12 2013 в 19:07

и техните прехвалени служби тичат след събитията..а да биеш своите е далеч по-лесно.повелява го ЗЗД-осъвременен, местен , почти демократичен вариант..трудно се приема от човешката логика ,но красивото цвете на свободата пониква върху напоена с кръв земя...

30.12 2013 в 18:47

При атентата в църквата „Света Неделя“ загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ЧЕЧЕНЦИТЕ СА АМАТЬОРИ, А ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ СА В БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА (СОЦИАЛИСТИЧЕСКА) ПАРТИЯ, КОЯТО СЕ ИЗВИНИ САМО НА ДПС . . .

30.12 2013 в 18:44

Съвсем правилно е постъпила полицията. Това е мирна демонстрация- провокация. Все едно ето събрахме се на куп 200, елате сега терористи камикадзета.