Зеленски отрече договорка с Тръмп в телефонния разговор

OFFNews 02 декември 2019 в 11:25 1960 0

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски отново отрече да е постигал с американския си колега Доналд Тръмп договорка за услуга срещу услуга относно отпускането на военна помощ за Украйна, предадоха Франс прес и БТА.

"Не съм разговарял по този начин с американския президент Тръмп: аз ти давам това, ти ще ми дадеш онова", заяви Зеленски в интервю, публикувано и анонсирано за публикуване днес в изданията "Шпигел", "Тайм", "Монд" и "Газета виборча".

Зеленски изтъкна, че въобще не разбира обвиненията в шантаж срещу Тръмп в рамките на разследването за импийчмънт в Съединените щати и че "не иска да създава впечатлението, че ние (в Украйна) сме просяци".

Скандалът, провокирал разследването за импийчмънт, започна заради телефонен разговор на Тръмп със Зеленски на 25 юли. Подозира се, че по време на разговора Тръмп е шантажирал Киев, обвързвайки предоставянето на военната помощ за Украйна със започването на разследване срещу бившия американски вицепрезидент Джо Байдън и сина му, заемал управленска позиция в украинска газова компания, отбелязва Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови