Зеленски: Ако ни ударят, ще получат отговор, силен отговор

Нашето разузнаване работи с партньорите. Благодарим им за тази информация Има ли заплаха? Съществува заплаха. Вярвам, че тази заплаха е ежедневна, каза украинският президент

OFFNews 23 август 2022 в 13:53 2557 4

Зеленски

Снимка facebook

Володимир Зеленски

Ако ни ударят (руснаците - бел. ред.), ще получат отговор, силен отговор. С всеки изминал ден този отговор ще става все по-мощен.

Така украинският президент Володимир Зеленски обясни какво ще направи страната му при евентуални ракетни атаки срещу Киев и други градове от страна на Руската федерация по времето, когато се отбелязва Деня на независимостта. 

"Какво ще направи Украйна, ако те (руснаците - бел. ред.) ударят Киев? Същото, което прави и сега. Защото за мен като президент и за всеки украинец в Киев, Чернигов, Донбас - всичко е едно и също, там живеят наши украинци. Харков, Запорожие. И отговорът ще бъде същият като в тези градове", обяви Зеленски на съвместна пресконференция с полския президент Анджей Дуда, който е на посещение в Киев.

По думите на Зеленски има по-скоро обобщена информация от международни партньори за възможни заплахи.

"Нашето разузнаване работи с партньорите. Благодарим им за тази информация Има ли заплаха? Съществува заплаха. Вярвам, че тази заплаха е ежедневна. Има ли някаква допълнителна информация? Знаем какви са приоритетите. Инфраструктурата е засегната, както и държавните институции. Но не виждам нещо да се е променило особено от първия ден, 24 февруари. Русия го прави постоянно", отбеляза украинският президент.

И допълни, че Русия може да увеличи броя на ракетните удари на 23 и 24 август, когато се чества Денят на независимостта.

Малко по-рано представител на американската администрация съобщи, че Русия увеличава усилията си за нанасяне на удари срещу гражданската инфраструктура и сградите на държавни институции в Украйна през следващите дни.

Междувременно сигнал с подобно съдържание отправи към американските граждани в Украйна и нейната столица и посолството на САЩ в Киев, като призова американците да напуснат страната.

От съображения за сигурност Киев забрани вчера масовите прояви по случай годишнината, откакто Украйна обявява независимост при разпадането на Съветския съюз. Като причина за решението се изтъква повишена опасност от руско нападение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

4

Mateevk

23.08 2022 в 14:46

Ами ако примем, че Украйна е Давид, а Русия Голиат, първият вече 6 месеца стреля с прашката по втория и оня едвам пълзи, докато навремето Хитлер за по-малко от месец и половина прегази Холандия, Белгия, Люксембург и великата сила Франция. Изводите всеки сам може да си ги направи и да продължи да се радва на чутовните успехи на юначните азиатски примитиви, които само от як бой разбират.

-490

3

EA Trash

23.08 2022 в 14:40

Мани, мани, те ви удрят ежедневно, а вие на думи вече ги пребихте три пъти, без техника ги оставихте, до границата им стигнахте... ех тези герои украински нямат спирачка.