Защитник на правото на притежание на лично оръжие наряза автомата си (видео)

OFFNews 21 февруари 2018 в 11:07 4545 9

Видео, на което мъж срязва на две полуавтоматичното си оръжие, стана популярно в социалните мрежи след масовата стрелба в училище във Флорида от миналата седмица, съобщи БТА.

Скот Папалардо от щата Ню Йорк засне клип, който вчера следобед бе споделен над 360 000 пъти. На него той реже с циркуляр своя автомат AR-15 и казва, че иска да е сигурен, че той няма да бъде използван в масово убийство като това във Флорида, при което загинаха 17 души миналата седмица.

Папалардо, който е застъпник на правото на притежаване на оръжия и казва, че дори си е татуирал втората поправка на американската конституция на ръката, показва в края на клипа срязания на две автомат и заявява, че сега има едно смъртоносно оръжие по-малко в Америка.

След като вчера звездната двойка Джордж и Амал Клуни заявиха, че ще дарят 500 000 долара на учениците, организиращи демонстрация срещу насилието с оръжия, телевизионната водеща Опра Уинфри каза, че ще дари същата сума, предаде Асошиейтед прес. Писателят Стивън Кинг пък заклейми в "Туитър" конгресмена от Мейн Брус Поликуин за това, че получавал хиляди долари от Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия. Според в. "Ню Йорк таймс" асоциацията е похарчила над 200 000 долара, за да подпомогне политическата кариера на Поликуин.

Американският президент Доналд Тръмп, от своя страна, заяви вчера желанието си за налагане на забрана за използване на устройствата, позволяващи полуавтоматични пушки да стрелят по-бързо, предаде БТА.

"Инструктирах министерството на правосъдието да предложи регулации с цел забрана на всички механизми, които превръщат законни оръжия в автоматични пушки", заяви Тръмп в момент, когато кървавата стрелба в училище във Флорида поднови дебата за огнестрелните оръжия в САЩ.

"Тези текстове скоро трябва да бъдат финализирани", добави той по време на церемония по награждаване в Белия дом.

След като мъж уби 58 души в Лас Вегас през октомври 2017 г., използвайки именно такова устройство, Белият дом, конгресмени от Републиканската партия и дори Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) изразиха мнение, че трябва да се въведе контрол върху употребата му. Но пет месеца по-късно Конгресът не е направил нищо по въпроса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

21.02 2018 в 19:27

Глупости. Гражданското оръжие служи точно за да НЕ убиват.
Военното - също.
Si vis pacem, para bellum.

23293

7

Стефан

21.02 2018 в 19:02

И не крийте филмчето на идиот, който реже с флекс камиона си! Понеже камионът може да прегази някоя тълпа.

А иначе, нарушаването на причинно-следствените връзки в съзнанието на човека, се казва лудост. Ако някой е забравил.

23293

6

Стефан

21.02 2018 в 17:51

Не се и каня да ти разправям за какво служи оръжието, и защо хората го имат. Очевидно не си способен да разбереш. Но оръжието НАИСТИНА не убива само. Даже мините. Убиват хората. И все едно дали имат "оръжие" по твоите представи, или не.

25665

2

Victimized

21.02 2018 в 11:52

Много е жалко, че за да си наложат политиците лобитата, се стига до такива актове при които умират хора.
Тази кампания мирише на нагласено от толкова далеко, че е трудно човек да се смири над жертвите и да не задава допълнителни въпроси.
Стрелбата в Лас Вегас, сега и това, всичко се прави с цел да вземат оръжията на хората.
Това е принципно първата стъпка която всеки един диктатор поема, конфискува оръжията на цивилните, за да си гарантира спокойно владичество над робите.
Иначе лицемерното американско правителство, не спира да снабдява 'Умерените бунтовници" с оръжия, под претекста, че те имали право да си извоюват свободата от насилниците им.
Ще поживеем и ще видим.
 
X

Подкастът на OFFNews