Заради Русия: Франция готви закон за борба с фалшивите новини

OFFNews 03 януари 2018 в 20:58 3133 3

Снимка elysee.fr

Френският президент Еманюел Макрон обяви днес проект на закон за борба с фалшивите новини в интернет в предизборните периоди.

"Ако искаме да защитим либералните демокрации, ние трябва да имаме по-силни закони", каза Макрон на пресконференция.

Той допълни, че проектът на нормативния акт ще касае социалните мрежи, по-специално през периодите на избори, и ще внесе дълбоки промени в ролята на френския медиен регулатор.

Нашите юридически разпоредби ще еволюират, за да защитим демократичния живот от фалшивите новини, заяви Макрон.

След избирането си за президент, Макрон разкритикува руските медии, обвинявайки открито руския телевизионен канал RT, че е разпространявал дезинформации за него в сайта си и в социалните мрежи по време на президентската кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

04.01 2018 в 11:05

Т. е. ще защитават либералните демокрации с нелиберални мерки. На такива либерали им едно време им викаха консерватори.

23293

2

Стефан

04.01 2018 в 04:10

Фрация и честност? Спрямо Русия??
Тоя бабоебец ше ме разплаче от смях. От Наполеон до "Мистралите" - Франция все е девствено чиста пред Русия.
Пичаго, а ако руснаците си спомнят, случайно, че в началото на май 45-а, са превземали Райхстага? И там са загубили много хора?
За който не е в темата - тогава тая сграда е била отбранявана от части Вафен СС. Франкоезични. Белгийци, каквото и да значи това.
А че френската "Резистанс" срещу Хитлер е просто списък от местни предателства, пък цялата работа е била дело на избягали руски военнопленници? Заради което, и франция е "държава - победителка"? Та чак фелдмаршала Кайтел, преди да подпише капитулацията се изсмял, и рекъл "Не знаех, че и тия са ни победили". И ги приветствал с "Хайл!". На Жуков козирувал като офицер на офицер, а на тия - като куче, когато сутрин види дърво. Пък какво прави кучето като вдигне крак ...

8931

1

AnderXale

04.01 2018 в 01:50

Еха, истинската демокрация в действие! Даже може ЕС да го преименуваме на СС и да отбележим в хартата му вместо свобода на словото - забрана за различна гледна точка и който има по - голямо копче, винаги е прав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!