Захарова за отровения шпионин: Лондон първо да разследва, после да обвинява Русия

OFFNews 06 март 2018 в 21:50 4546 0

Руското министерство на външните работи обяви за "безпочвени" твърденията на Великобритания, че Москва може да е замесена в мистериозното заболяване на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, съобщи БТА.

Говорителката на дипломатическото ведомство Мария Захарова каза, че Лондон първо трябва да разследва случая, преди да вини Русия.

Тя изрази увереност, че британските власти няма да скриват факти и ще оповестяват публично информацията за хода на разследването.

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия се намират в критично състояние в болница във Великобритания, след като бяха открити в безпомощно състояние на пейка в търговски център в британския град Салисбъри, графство Уилтшър, Югозападна Англия. Двамата са били изложени на неизвестно за момента вещество. 

Двама полицаи също бяха приети в болница, след като отишли на мястото на инцидента. Тяхното състояние обаче е по-леко и са освободени от лечебното заведение.

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще отговори твърдо, ако се окаже, че Русия е виновна за състоянието на Сергей Скрипал и дъщеря му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!