Отровената с руския шпионин жена е негова дъщеря

OFFNews 06 март 2018 в 16:04 9147 2

Юлия Скрипал

Отровената заедно с бившия руски шпионин Сергей Скрипал млада жена е неговата дъщеря Юлия, е установило разследването.

Двамата се намират в критично състояние в болница във Великобритания, след като бяха открити в безпомощно състояние на пейка в търговски център в британския град Салисбъри, графство Уилтшър, Югозападна Англия.

Външният министър Борис Джонсън коментира, че страната му би реагирала "енергично" на всяко доказателство за чуждестранно участие в предполагаемото покушение.

Засега работната версия е, че 66-годишният Скрипал и дъщеря му, на около 30-годишна възраст, са били отровени с неизвестна субстанция.

По-рано руската страна отрече връзка със случая.

Пред парламента Борис Джонсън припомни, че този случай напомня на смъртта на отровения с Полоний-210 руски дисидент Александър Литвиненко през 2006 г. "И макар че би било погрешно да даваме насока на разследването, мога да уверя парламента, че ако се появи доказателство за отговорност на дадена държава, правителството на Нейно величество ще отговори енергично и по подобаващ начин и енергично", заяви той.

"Казвам на правителствата по света, че нито един опит да се отнеме невинен живот на британска земя няма да остане несанкциониран или ненаказан", добави Борис Джонсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови