Двама полицаи приети в болница, след като отишли на мястото на инцидента с руския шпионин

OFFNews 06 март 2018 в 15:51 6290 1

Снимка AP, архив

Двама британски полицаи са били настанени в болница, след като отишли на мястото на инцидента в Солсбъри, където двама души бяха намерени в тежко състояние. Полицаите имали по-леки симптоми и по-късно били освободени, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Полицията в югозападния британски град бърза да установи какво е веществото, причинило припадъка на 66-годишния Сергей Скрипал - бивш руски двоен агент, който има присъда за държавна измяна от Москва за издаване на британското разузнаване на десетки шпиони.

Пострадала при инцидента е и 33-годишната дъщеря на Скрипал Юлия. Двамата остават в тежко състояние.

Веществото, досегът до което е причина за състоянието им, обаче все още остава неизвестно. 

Руското посолство във Великобритания изрази сериозно безпокойство от отразяването на случая в местните медии. Това издига антируската кампания във Великобритания на ново равнище, коментира дипломатическото представителство.

Председателят на комисията по външни работи на британския парламент Том Тъджънтхет, депутат от управляващата Консервативна партия, заяви, че мистериозната болест на Скрипал "носи всички белези на руско нападение".

"Твърде рано е да се каже дали със сигурност е така, или не", посочи той, но добави, че обстоятелствата говорят за руска намеса. Тъджънтхет заяви, че това би било равносилно на "мека война срещу Обединеното кралство", водена от Москва.

Той заяви, че ако се окаже, че става дума за руска агресия, Великобритания трябва да излезе с категоричен отговор. По думите му този отговор може да включва забрани за пътувания, санкции и замразяване на активи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!