Захарова посъветва руснаците да помислят два пъти, преди да пътуват за Черна гора

OFFNews 30 май 2017 в 16:10 4119 7

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова предупреди руснаците да помислят два пъти, преди да пътуват за Черна гора. 

Изявлението на Захарова е по повод думите на министъра на външните работи на Черна гора Сърджан Дарманович, който обяви, че Русия се меси във вътрешните работи на страната и поддържа опозиционните сили, които са срещу влизането на Черна гора в НАТО.

"Считаме тиражираната от Подгорица история за "държавен преврат" и участие на Москва в тази афера за нагледен пример за дезинформация, целяща очерняне на Русия, настройване на гражданите на страната срещу братския руски народ, прикриване на антидемократични методи на Подгорица за влизане на страната в НАТО чрез заобикаляне на мнението на гражданите", каза Захарова, цитирана на сайта на министерството. 

"За съжаление, държавният елит на Черна гора често не действат според закона. В такива условия руските граждани и предприемачи сериозно рискуват да се окажат под натиска на черногорските власти, да се сблъскат с преки заплахи и провокации. В условия, при които в Черна гора продължава да се нагнетява антируската истерия на фона на общия регрес на двустранните отношения, сме принудени настоятелно да посъветваме руските граждани да помислят два пъти, преди да пътуват за тази страна", допълни Захарова. 

"По-лоша реклама за Черна гора от изявлението на външния министър Дарманович по отношение на Русия, руснаците и руските инвеститори трудно може да се измисли", подчерта тя. 

Говорителят на външния министър Сергей Лавров каза още, че Черна гора е подкрепила санкциите против Русия, а Москва си е запазила правото да наложи ответни мерки, като повече подробности ще бъдат дадени на черногорското правителство. 

Напрежението между Москва и Подгорица се засили, след като стана ясно, че Черна гора ще влезе в НАТО през юни. В отговор Русия заплаши с икономически и политически отговор. 

Черногорският депутат Миодраг Вукович обяви вчера, че е бил задържан през нощта в транзитната зона на международното летище "Домодедово", докато е пътувал за международна среща в Беларус, а в Москва е трябвало да смени самолета. По-късно той се прибра в родината си. 

Черногорското външно министерство нарече инцидента "нарушение на основните международни правила и дипломатически практики".

През февруари прокурор от Черна гора, разследващ предполагаем опит за държавен преврат в деня на парламентарните избори миналия октомври, обяви, че връзка със заговора имат руски държавни структури. Твърдението му веднага беше отхвърлено от Кремъл. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

30.05 2017 в 20:55

Абе той същия като онзи читака... как ме беше името... дето се одупи на местан... оня с камерата и монтажа за танковете на пешо уискито. Няма значение, ше се сета името му по-нататък. И тоя северноазитски зет (по тяхната словослагателска система) патологичен русофоб. С тва си изкарва надничката. Кефят ме такива сволочи. Разкриват необятното падение и мерзост до която може да достигне душичката на гнома.

63994

6

Red or Dead

30.05 2017 в 20:39

““““....Не е ли украинска стерва?.....““““““

ХАХАХАХАААА.....чеснокът е типичен представител на съвременен ПРЕБОЯДИСАН 'демократ' криещ за всеки случай партийния билет в скрина;)
Завършил в Москва и си довел РУСКИНЯ, която вероятно го е “разкрила“ твърде бързо и му е изпила мозъка(колкото и да е малко) със....сламка......хихихихииии.....баналния слънчоглед...

42249

5

Denis Rizanov

30.05 2017 в 20:18

Соте, за@би чеснокът, ясно е, че има жестока травма на сексуална основа от.....РУСКИНЯТА

Как бе? Не е ли украинска стерва?

63994

4

Red or Dead

30.05 2017 в 19:21

Соте, за@би чеснокът, ясно е, че има жестока травма на сексуална основа от.....РУСКИНЯТА.....за съжаление е.....
това да лопаш едно и също в продължение на години......пази боже;)

63994

3

Red or Dead

30.05 2017 в 19:19

Мария.....ПРЕКРАСНАЯ, обещавам ти най-тържествено, краченцето ми няма да стъпи там..... ❦