Виктор Орбан: Това не са бежанци, а армия

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2015 в 12:20 12595 11

Виктор Орбан

Снимка Архив

"Мигрантите приличат повече на армия отколкото на бежанци", заяви унгарският премиер Виктор Орбан, съобщава Гардиън. 

По време на среща между консервативните партии от цяла Европа, проведено в Мадрид той защити своята твърда позиция срещу бежанците, заливащи Европа в момента.

"Това, пред което сме изправени в момента не е бежанска криза. Това е миграционно движение, включващо икономически емигранти, бежанци и борци за свобода.Това е неконтролиран и нерегламентиран процес.", настоява  Орбан.

В допълнение той каза, че "правото на достойнство и сигурност са основни права, но нито германският, нито унгарският начин на живот са основни права на всички хора по земята."

Той разкритикува медиите, че показват основно жени и деца, докато 70 процента от мигрантите са млади мъже, "които изглеждат като армия".

Орбан смята, че само защото не ги смятаме за врагове не трябва да действаме срещу себе си. Премиерът изрази готовността на правителството му да помага с извозването на мигранти обратно към Турция, разрешавайки минаването им през страната и осигурявайки влакове за целта ако се наложи.

Почти 600 хиляди души бягащи от войната и насилието основно от Сирия, Ирак и Афганистан са пристигнали в Европа от началото на годината до сега. По-голямата част от тях са се запътили към Германия и Швеция.

Унгария отговори на най-голямото движение на хора към стария континент от 1945 година насам, издигайки стоманена стена по границите си с Хърватия и Сърбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2015 в 18:05

Само Орбан се доказа като корав човек и истински европеец-брани Европа от арабските и африканските пълчища.Не стига това,ами сега унгарците трябва да чистят мръсотиите на тия орди,дошли от степите и пустините на другия свят.Тези "бежанци" нямат нищо общо с Европа и европейския начин на живот.По-добре ЕК да задели пари за обратното извозване на тая паплач към Сирия,Ирак и т.н.Добре,че засега турците удържат положението и не ги пускат,иначе ще ни залеят и нас.Язък,че германците се огънаха и Европа е пробита точно в сърцето и.

23.10 2015 в 14:39


Последна новина от словено-австрийската граница днес. Нелегалните имигранти, които изчакват в палатков лагер на границата, направиха пробив в кордона гранични полицаи и вървят пеша към Австрия. Унгария не е затворила границата си за всички, а само за НЕЛЕГАЛНИ бежанци, без никакви документи. Отворила е две горещи точки с палатки за регистрация, но оттам никой не иска да преминава.НЯМА бежанци с документи, те бързат към определената цел - Германия. Унгария извози с влакове 400 хиляди бежанци, за което настоя ЕС и тогава спря да приема нелегални. От този момент с потоците се опитват да се справят Сърбия, Хърватия и Словения. При тях има ежедневно по 7-8 хиляди, част от които пробиват кордоните, защото нямат търпение, а полицаите, сред които и притекли се на помощ от Вишеградската група, не смеят да ги отблъскват грубо. Затова пък пришълците палят гуми и палаткови лагери и разбутват охраната......

23.10 2015 в 13:54

К'во му обяснявате на тоя "кон с капаци" - чесън. Не него или му плащат за да не мисли, или тъп като вулканизиран галош...

23.10 2015 в 13:51

За мислещия политически и журналистически свят основното събитие на седмицата е заседанието на международния клуб "Валдай". Интелигентните хора, интересуващи се от глобалните и регионални проблеми мислят и анализират казаното на тоя форум, особено от тов. Путин и Лариджани. Ама да това се иска акъл, но го няма.
Елементарните хора и медии се занимават с нашичкия Баце, мамин Мишо и някакъв циганин, дето вдигнал кръвно. И тук-там някоя катастрофа, паднало дърво или убийство. Жалка, жалка, грантова журналистика.

23.10 2015 в 13:45

Очебиино лидерството на Европа се измества по посока Унгария и Полша. Ако зависи от хората със стъклените очи в Брюксел ще наводнят Европа с араби за да има нископлатени мизерстващи работници и максимизиране на печалбите на големите компании, ерго избраните от Европа агресивно защитават прослойката на мега богатите за сметка на плебса, който ще се разтвори в морето от араби. А дъщерята на шефа на европейския парламент или комисия е ясно че няма да се омеша с хасан от Алепо, а ще се цани за Джн или пиер, с ферарито.

23.10 2015 в 13:21

Обратно в Турция? Как точно ще стане това? На думи е много лесно, ама на практика 1 милион души да върнеш някъде из по света, това няма как да стане, а и да не говорим, че ще излезе през носа на всички ни, а и наплива ще продължи, безредиците ще станат още повече. Преди дни попаднах на едно предаване по канала с Димитър Цонев и там имаше някакъв гост, който говореше за намесата на Русия в Сирия. Спомена едно много интересно нещо, че заради руските удари по ИДИЛ има страшно много ислямисти, които бягат към Турция и от там към Западна Европа. Разбира се тази информация идва точно от руснаците. Интересно е защо ислямистите имат за задача да нападат Западна Европа, а не Русия, при положение, че Русия ги бомби всекидневно? По думите на Орбан това не са бежанци, а армия(тук има съвпадения с виждането на руснаците)! Да не говорим, че първоначално това бяха бежанци, след това се превърнаха в емигранти и сега вече са армия. Те бяха и предимно африканци, ама ще станат много противоречия.

23.10 2015 в 13:19

Кукувица кука на висока бука.

На тоя процесите в главата му са "неконтролирамни и нерегламентирани" :)

23.10 2015 в 13:18

Бреговете на остров лесбос са засипани с брошури на арабски език "ръководство за емигранта", в които са описани маршрути, съвети какво да се говори, къде да се отиде и т.н.
Издател на брошурите е фондацията М2ЕU , клон на Отворено общество.

Чесъне, отровеното общество путинско ли е ? Или Mъде ъф Усъ?

23.10 2015 в 13:17

До некакъв си - чесън -- Защо РФ бе ?? нима тия мигранти са от вчера ?? Сащ е зад тази армия от мигранти , забрави ли - Арабската Пролет ?? кой напарви това ?? - твоя любим О"бонго е виновника драги. За да спаси загиващата си икономика разпали война в тези държави. А сега се опита да пречи на Русия да измете тая паплач . Ти пак му ръкопляскай но утре да не туриш чалма ?!

23.10 2015 в 13:10

Браво! Нарича проблемите с истинските им имена, за разлика от другите лицемери в ЕС. Включително и нашите управници-мишки.