Видео запечатало как Елизабет II показва нацисткия поздрав

OFFNews Последна промяна на 18 юли 2015 в 15:45 13122 11

Британският вестник "Сън" публикува видеокадри, на които 7-годишната кралица Елизабет Втора прави нацистки поздрав с изпъната дясна ръка.

Според британската медия по това време невръстната бъдеща кралица Елизабет е подучена на знака от чичо си крал Хенри Осми.

Видеокадрите са заснети през 1933-а година, а таблоидът отказва да съобщи откъде ги е получил.
От Бъкингамския дворец защитиха случката, описвайки я като невинна игра и обявиха, че жестът често е показван в новините по онова време, когато никой не е предполагал докъде ще стигне режимът на Адолф Хитлер.

"Да се внушава нещо повече е заблуждаващо и непочтено", лаконични бяха от Бъкингам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.07 2015 в 08:38

Ми тогава що пропускаме че и Хитлер е бил млад и неопитен, та само затова е направил каквото е направил?
Ебати защитниците на децата - кралици се навъдиха тука. Също английско село. Там старците обичат кралицата, а в градовете приличните хора се дразнят от съществуването и. Главно заради глупостта и, не толкова от факта.

19.07 2015 в 09:25

@ 9 Хоби бе, пич. За работата се плаща, а на мен не ми плащат. А са по същество. Ти да не си равин бе, груьо, та ми казваш кво да правим в шабат или патриотин, дразнещ се от това, че с професора чат-пат се поздравяваме? Що не ме обадиш на рав Зербиб? Ама той е готин и нема да ми мрънка много.

Поздрав!

18.07 2015 в 22:22

Абе на вас двамата не ви ли е забранено да пишете глупости на Шабата, или това ви е просто хоби, а не работа :))

18.07 2015 в 20:10

שבת שלום ומבורך Уважаеми Лопе де Вега!

18.07 2015 в 19:59

Впоследствие обаче дори самият той осъзнава, макар и късно, че вероятно англичаните са направили грешка, подкрепяйки Сталин против Хитлер. Точният цитат е:
"It is clear to me now that we have slaughtered the wrong pig." (Уинстън Чърчил).


В публикуваното от Чърчил няма такъв цитат. Има цитат в някакъв репортаж от 1945-та, че Чърчил може би ("supposedly" в оригинала) бил казал това по време на обиколка на унищожените от съюзнически бомбардировки германски градове и цитатът, ако го е имало, се отнася за бомбардировките, а не за Сталин.

18.07 2015 в 19:50

Абе никой ли не видя кой е Хенри Осми на картинката? Ма това е Едуард, тогава Принц на Уелс, по-късно (и за малко!) крал Едуард Осми! Доста небрежна работа!!!

Драги професоре, ШАБАТ ШАЛОМ! Имам много забележки по поста ти, но сега съм нервиран на Йончев и немам желание за препирни.

Поздрав!

18.07 2015 в 18:20

До колкото си спомням, този поздрав беше "римски" (не ромски), както и свастиката не е "нацистка" а китайска. Виж ако беше хванала "сърп и чук" щях да бъда "потресен и огОрчен".

18.07 2015 в 18:12

Балкански се е сдухал в жегите. Няма доказателство, че Чърчил е изрекъл тези думи. НЯМА! Това изречение се експлоатира от ревизионисти. Той никога не е харесвал Сталин, но е бил предпочетен за съюзник пред Хитлер по всеизвестни причини. Да не се забравя, че в началото Хитлер и Сталин са били първи дружки с пъклен план.

18.07 2015 в 16:34

Ъъъ, как това е новина? Че 7-годишно дете е направило нещо, което дори не е разбирало какво е, дори и да е било нацистки поздрав?

18.07 2015 в 16:25

Британците са били считани от Фюрера за потенциални СЪЮЗНИЦИ в неговата борба СРЕЩУ КОМУНИЗМА. Той многократно се опитвал да намери разбирателство с тях да го подкрепят в неговия кръстоносен поход ПРОТИВ СССР и БОЛШЕВИЗМА.

Прогерманските настроения на Острова са били в един момент доста силни, и дори тяхната нацистка партия събира доста привърженици. Твърди се, че Хитлер дори е имал дете от една мома англичанака, между другото ГОЛЯМА КРАСАВИЦА, чийто баща лорд е бил член на Британския парламент.

Преди Чърчил да дойде на власт, английските управници са си затваряли очите пред действията на Германия в Европа, защто са смятали че имат ОБЩ ВРАГ В ЛИЦЕТО НА СВЕТОВНИЯ КОМУНИЗЪМ и СССР.

Когато обаче Чърчил взима власта, той рязко променя британската позиция и ОБЯВЯВА ВОЙНА НА ГЕРМАНИЯ. Впоследствие обаче дори самият той осъзнава, макар и късно, че вероятно англичаните са направили грешка, подкрепяйки Сталин против Хитлер. Точният цитат е:

"It is clear to me now that we have slaughtered the wrong pig." (Уинстън Чърчил).