Великобритания готова на военни доставки в помощ на Полша, която прати МиГ-29 на Украйна

OFFNews 20 март 2023 в 08:13 3729 3

МиГ-29

Снимка Getty Images

МиГ-29

Великобритания е готова да помогне на Полша да запълни празнините във военновъздушната си отбрана, причинени от предоставянето на част от полските МиГ-29 на Украйна, но засега Варшава не е отправила такова искане, заяви британският министър на отбраната Джеймс Хийпи, предаде Ройтерс.

На 8 март полският президент Анджей Дуда заяви, че Полша е готова да предаде на Украйна своите изтребители МиГ-29 в рамките на международната коалиция за подкрепа на Киев. Дуда също каза, че в бъдеще Украйна ще получи самолети F-16.

Полша е първата страна сред съюзниците на Киев, която предоставя подобни самолети. Решението вероятно ще създаде необходимост от укрепване на полското военновъздушно оборудване.

"Великобритания би била в състояние да помогне за запълването на подобни празнини, както направи по-рано, когато Полша изпрати на Украйна танкове Т-72. Тогава Лондон предостави на Варшава танкове "Чалънджър 2", каза Хийпи пред германския вестник "Велт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

20.03 2023 в 11:48

Направих грешка, извинявам се, казаното не е от министър, а от полския посланик във Франция Ян Емерик Рошчишевски...

-529

2

6екеr4о

20.03 2023 в 11:46

Уважаеми Дарт В,
да допълня написаното от Вас:
Както и всички танкове, всичката съвеЦка ръжда, както и цялата наличност от боеприпаси, без значение от срока им на годност!
Българската политическа класа само дрънка за превъоръжаване, но нищо не прави на практика, а трябва да припомня казаното вчера от полския външен министър за необходимостта от намеса в случай, че УкраИна започне да губи войната!

8053

1

DARTH VADER

20.03 2023 в 11:08

Българските Миг-ове,веднага към украйна !!!
Без забавяне,моля...
"Снишаването" по стар байтошовски табиет,е най-лошата възможна политика,към този момент !!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!