Анджей Дуда за CNN: Полша е готова да даде на Украйна своите МиГ-29

OFFNews 08 март 2023 в 22:50 2785 4

Снимка Facebook / Andrzej Duda

Анджей Дуда даде интервюто за CNN International в Абу Даби, където е на официално посещение.

Полша е готова да предаде на Украйна своите изтребители МиГ-29 в рамките на международната коалиция за подкрепа на Киев, съобщи в сряда полският президент Анджей Дуда в интервю за CNN Intrenational, дадено в Абу Дабу. Дуда добави също така, че в бъдеще Украйна ще получи самолети F-16.

„Тази останала част от самолети МиГ-29, които имаме в Полша и, които сега служат в нашите ВВС, ние сме готови да ги доставим и съм сигурен, че Украйна би била готова да ги използва незабавно“, заяви Анджей Дуда.

Полският президент отбеляза, че украинските ВВС в бъдеще ще искат да се стремят към стандартите на НАТО и ще използват F-16.

„Така че обучението на украинските пилоти е важно и много необходимо“, добави Дуда, като подчерта, позовавайки се на свой разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски, че в момента ключовата нужда за Украйна е артилерията.

Коментирайки в същото време съобщенията, че зад частичното разрушаване на газопроводите „Северен поток“ стоят проукраински групи, Дуда заяви, че се насява разследванията по този въпрос да посочат извършителите. Каза, обаче, че ако „Северен поток“ престане да съществува, това ще е изгодно за Европа, защото ще унищожи усилията на Русия да доминира и да подчини на себе си Западна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

4

eagle60

09.03 2023 в 10:33

Поляците отдавна са се превърнали във флагман на бившия източен блок. Влязоха под прожекторите когато за папа бе избран Йоан-Павел 2 - изпитах истински възторг когато на една меса каза: "Не се страхувайте! Противопоставяйте се на злото! Протестирайте". (Всички знаехме кое е злото - Рейгън в прав текст посочи кой е "империята на злото"). Подпомогна Лех Валенса и "Солидарност". От там тръгна рухването на източния блок. Сега отново е в авангарда на подпомагането на Украйна срещу злото!

1930

3

Муню

09.03 2023 в 08:44

Шшшш, тихо. Да не кажете на Радев

4738

2

Того

09.03 2023 в 05:00

Поляците са изключително адекватни в тази война. По-адекватни от германци и французи. Българите сме на дъното с руzкия ни президент. Руzката пропаганда в България е най-силна и никой не й се противопоставя. Няма никаква стратегия на правителството на зелените чорапи срещу руzката пропаганда в България.

3767

1

Име на профила

09.03 2023 в 03:15

Поляците "случайно" подтикват света към правилните неща, многократно.

Управлявал съм поляци, имаше и читави, и боклуци - момчета, да знаете завинаги: вашата нация се отсрами за много дълго време, да не кажа завинаги!

Уж да опитат нещо, уж да пробват - евала, слава на Украина!

разпад за московскат "федерация"... не, нямам стотинки за теб.