Вацлав Клаус: Приемането на мигранти е самоубийство за Европа

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2015 в 15:35 5450 5

Снимка БГНЕС

Приемането на мигранти или пък подстрекаването им да идват при нас е нещо, което не страхувам да определя като самоубийство за Европа. Това каза бившият президент на Чехия Вацлав Клаус пред "Лидове новини".

Според Клаус държавата му не трябва да приема нито един мигрант и веднага трябва да връща обратно бежанците. "Ако германците искат да ги приемат, това е техен проблем, но ние трябва да се борим на всяка цена и да не ни ги изпращат при нас. Това е абсолютно видимо, че това предизвиква разпад на европейската култура, цивилизация, ценностна система, религиозната ни структура" подчертава той.

Експрезидентът предупреждава, че сегашната бежанска вълна е един напълно нов феномен на масова миграция, защото до момента Европа е имало единични миграции. 

Клаус смята, че Старият континент не е в състояние да приеме такъв огромен брой бежанци, дори бежанците да бъдат отделени от мигрантите. "Кой въобще може да си присвои тази недемократична амбиция да решава по този начин? Това е фатална грешка! Аз не приемам този подход. Въобще не става въпрос за това дали Европа има капацитет да приеме един милон души... Не става въпрос за физическия капацитет тези хора да бъдат изпратени някъде като сардини. Става въпрос за капацитета на което и да е общество и да не бъде превърнато самото то в сардина".

Според него единственото решение за предотвратяване на нова бежанска вълна и решаване на сегашната криза в Европа е премахването на гласуването с мнозинство в ЕС и връщането на принципа на консенсуса. "Това напълно ще промени атмосферата в Европа. Чрез консенсус на 28-те страни-членки на ЕС ще се стига до решения. Ние искаме да се освободим от диктатурата на Европейската комисия", подчерта Вацлав Клаус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2015 в 21:02


Имам ужасното подозрение, че тая баба ще я оплеска още. Толкова безгранична неадекватност няма никакво, даже налудничаво обяснение. Освен че толкова я е страх да не се разчуе какви срамотии е чул обама, докато две години е подслушвал телефона и. И сега, за да скрие девичите си тайни, или дявол знае какви други глупости, изкуфялата комсомолска секретарка ще затрие цял континент с 10 000 години история.
Нерон, казвате? Самодеен клоун, в сравнение с предателството и безумието на днешните дребни политически чиновнички.

11.10 2015 в 20:16

А нашия премиер взима пари от Еврофондовете за това слуша каквото му кажат "шефовете". Такъв безгласен човек не трябва да ни управлява. Че и гореща точка искаше да станем. После се оправдаваше че не го били разбрали, но прост човек като сам не разбира какво говори как да го разберат другите.

11.10 2015 в 19:12

Браво на Вацлав Клаус!Нещата трябва да се назовават с истинските им имена!
Меркел и ЕК упражниха диктат!

11.10 2015 в 18:27

Сега ше ревнат "сравниха бежанците със сардини".

11.10 2015 в 16:54

Чехите може да си мислят всичко, понеже са нормални хора, но на нас ни прави перверзно удоволствие да ближем задниците на "големите началници"и затова ще ги чакаме да ни дадат команда.