Quantcast

Варуфакис създаде нова партия в Берлин

OFFNews Последна промяна на 09 февруари 2016 в 19:28 4268 3

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис основа ново политическо движение днес в Берлин.

Новото формирование се казва „Движение Демокрация в Европа 2025“, или DiEM25, и беше представено в берлинския театър Volksbuehne.

"Ние идваме от всяка част на континента и сме обединени от различни култури, езици, акценти, политически партии, идеологии, цвят на кожата, полова ориентация, вяра и концепция за добро общество", представя движението си Варуфакис в свой материал за "Гардиън".

Той предупреди, че надигането на националистическите движения на Стария континент заплашват да предизвика политическа фрагментация, позната от 30-те години на миналия ХХ в. По думите му целта на  на новото движение ще бъде "да се демократизира Европа", като се постигне "пълна прозрачност на вземането на решенията" в Европейските институции.

Бившият министър придоби популярност с острите реплики срещу финансовия министър на Германия Волфганг Шойбле.

Варуфакис днес заяви, че ЕС има "бюрократичен и технократски процес за вземане на решения", който е "авторитаризъм", а не демокрация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2016 в 13:04

От това , което съм чела за него и негови изказвания , това е един умен и уверен в знанията си мъж. Бъдещето ще покаже доколко успешна ще бъде дейността на новата партия.Закостенелите висши чиновници от ЕС трудно ще отстъпят високите заплати и привилегии, но дори разкриването на вредните практики ще бъде от полза за развитието на ЕС в посока на равноправие и усъвършенстване.
А иначе във форума всеки нискочел сульо и пульо може да се изплюе.

10.02 2016 в 10:02

Не можа да прокопса в Гърция, сега се облизва в Германия, естествено с популистки лозунги за елементарни хора.

10.02 2016 в 04:09

VaruFackis opravi Malakite,sega da opravi i Makarenite.Uspeh i po-zdravi.