В Русия ще може да биеш жената, но веднъж годишно

OFFNews 13 януари 2017 в 15:43 61672 10

Руската Дума прие на първо четене закон за декриминализиране на домашното насилие, съобщават московските медии.

Законодателната промяна е подкрепена от 368 депутати, които представляват 81,8% от всичките, показва справката от гласуването. Против е бил един народен представител, а друг един се е въздържал.

В случай че законопроектът бъде окончателно приет, домашното насилие няма да се смята за криминално престъпление, а за административно нарушение. Все пак обаче има ограничение  - допустимото "пошляпване" на брачния партньор е веднъж на година.

През юли миналата година президентът Владимир Путин декриминализира насилието, което не причинява действителна физическа травма.

Новият законопроект е внесен от депутатката Елена Мизулина, представител на партията  "Справедлива Русия" и председател на парламентарната комисия по въпросите на семейството, жените и децата. Тя е и един от активистите на борбата с гей-пропагандата в руското общество.

Според Мизулина досегашният закон е "антисемеен и отнема изконното право на родителите да бият децата си."

Според статистика на руското правителство 40% от всички тежки престъпления се случват в семейството, а 36 000 жени и 26 000 деца са жертва на побой от страна на партньорите/родителите си всяка година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

13

Крушата

13.01 2017 в 20:39

Само в една азиатска сатрапия може да се допускат затвартници, когато горките ти дечица, за които даваш и последните си пари се лигавят безобразно и те правят на луд!
В нормалните страни при подобни зверства децата се отнемат и предават на грижите на социалните служби, които най-добре ще се погрижат за тях.

26179

11

ELPIDA

13.01 2017 в 18:52

Стигъ с тос бой бе !
То съ зътъпявъ от ниегу.
Ъм' чи ас пък, кът сиелска жиницъ , искъм дъ въвидът закон мъжети дъ могът дъ увъжавът жинити си повичи ут три пътя в сиедмицътъ...

7506

7

Браво!!
Нова, голяма придобивка на руските трудещи се!!
Чудех се защо не вървят нещата в тази страна.
Но ето с огромно мнозинство проблемът е установен и разрешен със здрава десница!!