Асоциация събира средства в помощ на жертвите на домашно насилие

OFFNews 09 март 2015 в 14:36 2891 0

Фондация "Асоциация Анимус" започва благотворителна кампания за набиране на средства в помощ на жените, които са станали жертва на домашно насилие.

Кампанията е под мотото „И аз се изправям, и аз закрилям, и аз помагам”.

„Избрахме точно тази кауза, защото практиката ни показва, че домашното насилие е проблем, който касае голяма част от обществото ни. То е и проблем, който се предава от поколение на поколение“, обясни пред OFFNews Кристина Ненова от „Асоциация Анимус”.

„Бъди човекът, който помага на жените, пострадали от домашно насилие, да се изправят и да осигурят на децата си живот без насилие“, призовават от "Асоциация Анимус”.

Можете да подкрепите инициативата като изпратите SMS на 17 777 с текст DMS ANIMUS, който е на стойност 1 лв.

Със събраните средства пострадали жени ще се срещнат с психотерапевт, който да им помогне да се справят с тежките поражения, които нанася насилието върху психиката на жените, станали жертва на домашно насилие.

„Всеки гражданин, който дари 1 лв., ще направи възможна срещата на една жена с психотерапевт, който да й помогне да преодолее болката, страха, унижението и срама от преживяното насилие. Даряването на 1 лев е шанс за пострадалите от домашно насилие да получат помощ при намирането на работа, а оттам и да извоюват по-щастлив живот за себе си и децата си“, каза още Ненова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews