Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

В Австрия арестуваха заподозрени за атентатите в Париж

OFFNews 16 декември 2015 в 15:27 2080 0

Мигранти

Снимка Архив

Австрия е сред страните, през които тази година минаха най-много мигранти, най-вече на път за Германия.

В австрийския град Залцбург са арестувани двама души във връзка с разследването на атентатите, извършени на 13 ноември в Париж и Сен-Дени. Това съобщи френското списание „Експрес“, позовавайки се на австрийската прокуратура.

Задържаните са французи, които са се представяли за бежанци.

Говорителят на прокуратурата Роберт Холцлайтнер е уточнили, че двамата мъже са арестувани в приемен център за бежанци в Залцбург.

„В момента се извършват проверки, засягащи тяхна възможна връзка с атентатите в Париж“ е добавил той.

Според в. „Кронен цайтунг“ заподозрените са с френско гражданство и са пристигнали в Австрия от Сирия през октомври т. г. Освен това били снабдени с фалшиви сирийски документи и пътували заедно с извършители на убийствата във френската столица.

Единият от задържаните бил от алжирски произход, а другият - от пакистански произход, уточнява "Кронен", цитиран от френския вестник "Паризиен". Те били забелязани в Австрия благодарение на сведения от чуждестранна разузнавателна агенция.

Двамата са задържани още в понеделник, съобщава пък сайтът nachrihten.at.  Те са и досега в ареста, тъй като са заподозрени, че „принадлежат към терористична организация“.

Австрийската прокуратурата и вътрешното министерство отказват да потвърдят тези съобщения. Същевременно те не дават каквито и да било подробности за арестуваните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews