Quantcast

Терористите, окървавили Париж, купили калашниците от Германия

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2015 в 07:41 4225 7

Терористите, окървавили Париж, са купили автоматите “Калашников” от нелегален търговец на оръжие в Германия. Сделката е извършена по интернет чрез биткоини, продавачът е задържан.  

Търговецът се намира в следствения арест в Щутгарт. По данни на спецслужбите в началото на ноември той е продал четирите автомата “Калашников”, за които се твърдеше, че са произведени в България, съобщи БНТ. 

От средата на август до 18 ноември тази година, 34-годишният Саша В. е участвал в най-малко осем случая на незаконна продажба на оръжие, информират германски медии.

В конфискуван от търговеца смартфон е съхранена кореспонденция по електронна поща, от която става ясно, че оръжието е било продадено на “араби от Париж”. 

Тази информация съвпада с твърденията на хакерската група “Призраци”, според която “Ислямска държава” използва биткоини и мрежа за парични операции и преводи. Хакерите съобщиха, че в сметки на джихадистите са открили бит-монети на обща стойност 3 милиона долара. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2015 в 12:19

Off, шофьора има нещо съвсем друго в предвид. Но за незапознатите с bitcoin, Shared Wallet, или "препиране", както го нарича шофьора, не означава нищо... А чисто техническите и финансови техники и прийоми при подобен род операции няма смисъл да коментирам.
Факт е, че престъпници и терористи ползват bitcoin безпрепятствено за финансови транзакции, а когато им трябват пари кеш препират през руски източници - основно мафия с достъп до и авоари в прословутите, руски WebMoney.

27.11 2015 в 11:02

Каква стана тя сега?? Дето се вика още не бяха се разминали пушеците от стрелбата във Франция и всички наши медии в цял глас започнаха да бълват информация;...Оръжията са български, ето на пак сме намесени в проблема. Да, така се прави сензация и тъп ПИАР. Ти го натопи пък после той нека доказва ,че не е имал сестра.А сега да ги видя аз нашите професионалисти, журналисти, какво ще напишат и излаят по радио и телевизия. Оказа се ,че май автоматите са закупени от друго място. Да си отговоря аз ,че инак няма никой да ми отговори.Никой няма дори да спомене за този факт или ще е хей така в ход. А за извинение за гнусната лъжа изричана на всеки 10 минути в онези дни ...Забравете

27.11 2015 в 09:10

Задължава се и ти малко. Има проблеми с биткойн и наистина е проследим. Поне службите са щастливи с биткойн и да арестуват на база транзакции с биткойн

27.11 2015 в 08:50

Не съм чул някой да е проследен за препрани биткойни. Виж, за проследени през сайтовете за продажби на оръжие в даркнета - истории бол.

Задълбай се малко в материята преди да ръсиш щуротии, окей?

Много здраве,

27.11 2015 в 08:46

#02 а най-учудващото е, че аналогията с КТБ и биткойна е доста точна. За съжаление или радост се оказа, че тия електронни валути са супер лесно проследими за службите за сигурност.

Иначе имаше и случаи на завлечени с много пари хора точно с биткойн.

27.11 2015 в 08:33

"в сметки на джихадистите са открили бит-монети на обща стойност 3 милиона долара." някой в редакцията явно си представя, че "сметките" в биткойни са като сметките в КТБ и си пише чии са.

27.11 2015 в 08:07

Е, поне става явно, че ФБР-тата от всички земни кълбета четат ТОР без грижи.