Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Урсула фон дер Лайен: Буча е границата на демократична Европа, защитавана от украински войници (снимки)

OFFNews 08 април 2022 в 19:00 5039 2

Снимка Getty Images

Председателят и зам.-шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел посетиха Буча, за да изразят подкрепата си за президента Володимир Зеленски и да го уверят, че подкрепят кандидатурата на Украйна за членство в ЕС, предаде Ройтерс.

Двамата висши представители на ЕС почетоха невинните цивилни жертви в Буча заедно с украинския премиер Денис Шмигал и министър-председателя на Словакия Едуард Хегер и видяха последствията от престъпленията, извършени от руските войски по време на окупацията на града.

Войната в Украйна: Улица в Буча е осеяна с мъртви тела

"Днес беше открит първият масов гроб, прокуратурата и правоохранителните органи извършват разпознаване. По думите на кмета на Буча до момента са установени над 160 души. Почти всички в първия гроб - с огнестрелни рани. Тоест те бяха убити от руските агресори и съответно погребани в този масов гроб", съобщи Денис Шмигал.


Според украинския премиер военните престъпления в Буча и други градове на Украйна изискват незабавни действия от международната общност: "Разчитаме на подкрепата на ЕС за изправянето на всички извършители пред правосъдието", каза той.

Урсула фон дер Лайен заяви, че в Буча са видели ужасното лице на руската война: "Видяхме безсрамния, безусловен ужас от делата на руските войски, където и да се появят. Виждаме, че това е границата на демократична Европа, която се защитава от украински войници."

Председателят на ЕК каза, че с Борел са дошли в Буча, за да изразят своята солидарност и да покажат, че Европа и светът застават на страната на Украйна и ще продължат да я подкрепят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

5

alfakentavur

09.04 2022 в 06:09

Не. Но когато Путлер отиде да се поклони на храненика си Жириновски (който изобщо няма нищо общо с нацизма и фашизма), е поискал да махнат дори почетния караул до ковчега, за да няма никой близо до него.

Бихте ли ни обяснили това какъв пърформанс е?

 
X

Да помогнем на украинските деца!