Унгария издига ограда и на границата със Словения

OFFNews 25 септември 2015 в 10:50 3516 0

Снимка БГНЕС

Унгария е започнала да издига ограда от бодлива тел по границата си със Словения, така както направи на границите си със Сърбия и Хърватия, за да спре притока на мигранти. Към момента обаче това не е потвърдено официално от властите. Националната телевизия М1 и от държавната информационна агенция МТИ обаче разпространиха кадри от строежа на съоръжението.

Унгарското правителство обяви днес, че в скоро време ще реши дали да затвори напълно границата си с Хърватия за бежанци, както направи на 15 септември с границата със Сърбия.

Унгария освен това възнамерява да изгради заграждения от бодлива тел и по протежение на част от границата си с Румъния.

На 16 септември Унгария взе решение, взе решение да затвори с ограда 41-километровия участък, който не минава по р. Драва. Причина за това решение стана това, че издигането на ограда по границата със Сърбия, не спря десетките хиляди мигранти от Близкия изток, а само промени техния маршрут към Германия.

Същевременно стана ясно, че еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан днес ще посети сръбската столица Белград, за да изрази солидарността на Брюксел с усилията на сръбските власти да се справят с мигрантския поток към Евросъюза.

Сръбското правителство очаква от това посещение не само обещания за финансова и материална помощ, но и съдействие за решаване на конфликта, който доведе до вчерашното затваряне на границата с Хърватия.

Границата между Сърбия и Хърватия остава затворена за автомобили и камиони и в двете посоки, тъй като Сърбия отказва да пренасочва мигранти към Унгария и Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови