Украйна връща задължителната военна служба

OFFNews 15 януари 2015 в 17:38 2527 0

Украинският парламент подкрепи връщането на частична задължителна военна служба и изпращането на нови сили в Източна Украйна, съобщава "Ройтерс". 

Според висш украински служител в областта на сигурността сепаратистите в Източна Украйна са засилили нападенията си, подкрепяни от Кремъл.

Депутатите одобриха и предложението на президента Петро Порошенко войниците, които са служили дълго време в Източна Украйна, да бъдат изтеглени и на тяхно място да бъдат включени ветерани от резерва. 

Двама украински войници са загинали и четирима са ранени след атаката срещу позиции на украинската армия в сряда. 

"Руската агресия продължава. Има значително увеличение на интензивността на огъня", заяви секретарят на съвета по национална сигурност Олександър Турчинов пред парламента и добави, че 8500 редовни руски войници са разположени в Източна Украйна.

"Има спешна нужда от подсилване на бойните ни сили и мобилизационната готовност, което да гарантира адекватна реакция на заплахите за националната ни сигурност, които произтичат от руската агресия", допълни Турчинов.

Москва продължава да отрича нейни войници да са замесени в конфликта в Източна Украйна, в който вече загинаха над 4700 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!