Quantcast

Украйна иска членство в НАТО

OFFNews Последна промяна на 05 март 2014 в 14:50 10767 16

Във Върховната Рада е внесен законопроект за присъединяването на Украйна към НАТО. Текстът е публикуван на интернет страницата на украинския парламент.

Текстът регламентира изменение на Закона за националната сигурност, в частта която се занимава с националните приоритети на Украйна. Към тях, освен интеграция в европейското "политическо, икономическо и правно пространство" се добавя и членство "в евроатлантическата зона". В текста на член 8, в който са изброени основните направления на държавната политика в областта на сигурността, е добавено и изречение, касаещо партньорство с  "Организацията на Северноатлантическия договор".

Законопроектът предвижда изменения в Закона за принципите на вътрешната и външната политика като се заличи текстът, според който Украйна е необвързана държава. В същото време се прави предложение за добавяне на параграф "членството на Украйна в Организацията на Северноатлантическия договор и участието в създаването на европейска система за колективна сигурност."

Авторите на документа са доскорошните опозиционни депутати Александър Чорноволенко и Валентин Тарасюк. Последният е бивш шеф на украинската мисия към НАТО. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2014 в 21:20

@Сит Лорд, А дано, ама на дали.

05.03 2014 в 18:22

То в Интернет се появиха и едни "бандеровци" в Севастопол, дрогирана руска измет на 18-19г., като хрошчови пилета, и ушким ги изловиха, и щом ги пипнат почват да пеят "Аз съм бандеровец за 200 гривни дойдох)
Номера от комунистически селски вечеринки.

05.03 2014 в 18:17

Червените чурки/пизди, треска ги тресе....Кочината е голяма, ще има място за всички ви...

05.03 2014 в 17:59

Това във връзка с изтеклия разговор между Ащън и Естонския МВнР ли? Бързат майданците да вземат и НАТО, и ЕС, и парите, преди да са се отказали от тях Западняците. След заплахите на Путин, че ще смени долара в международните разплащания, някак си случайно изтече разговор, в който се говори, че Кличко и компания са наели снайперисти да стрелят на месо и от 2те страни. Дали Западът и САЩ не се опитват да се отърват от Кличко и Ко по този начин? Смешници. Искам Путин отявлено да им разкаже играта.

05.03 2014 в 17:31

Гаврил , кво се пънеш чудесно знам че и да искаш не можеш да отвориш линка , камоли да го осмислиш , регреса е достигнал нивото на необратимост при теб ....
По темата , хм и да влезне в НАТО това ще важи само за Западна Украйна ... подучух за едни цивилни с обрани врътлета пристигащи в Украйна на договор към ex-blackwater явно някой не искат да се мине без екшън ..

05.03 2014 в 17:31

Ще видите вие едно НАТО, като подадат "F" вагоните на гарата и ви засилят по транссиба ......

05.03 2014 в 17:20

ако е вярно,това е по-скоро психологически натиск върху Русия.тази"карта" в този момент ,няма трезвомислещ политик,който да я вкара в игра.освен,ако лудите военни ,не съживят духа на Клаузевиц и решат(пak),че,"войната е продължение на политиката с други средства"..в кой век сме,НАРОДИ!!!!

05.03 2014 в 17:10

Да благодарим на Господ, на Иван Костов и на Царя, че някак ни набутаха в НАТО и ЕС без да сме готови, и териториалната ни цялост е една идея по-гарантирана.
А да, да благодарим и на комунистите, че съсипаха държавата през 1996 г. и в страха си да не ги разстрелят се наведоха за десетина години, направи момента удобен.

05.03 2014 в 16:55

Еми украинците явно искат Еврогейския Съюз и НАТО да ги подложат на Double Penetration. Или може би не искат, обаче западняците са им приготвили два ГОЛЕМИ **** отзад и бързат да им ги нахакат по евромайдански. Се тая. Още по-добре. Няма да ни го мушкат само на нас. Нека и тия да видят колко е хубаво, хахаха...

05.03 2014 в 16:41

Дон Микеле, трябва от високо да си падал на глава, за да си мислиш, че линк от типа rubtu.ru с материал в полза на Русия, ще направи каквото и да е впечатление на всичко освен стайно растение :)