Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Украинският премиер подаде оставка

Вероника Шербанова 03 декември 2012 в 14:26 1501 0

Николай Азаров, Снимка: РИА Новости
30 апреля 2010 г. Премьер-министр Украины Николай Азаров принял участие в заседании Комитета по вопросам экономического сотрудничества российско-украинской межгосударственной комиссии в гостинице "Рэдиссон САС Лазурная" в Сочи.

Украинският президент Виктор Янукович прие оставката на премиера Николай Азаров и правителството, съобщиха световните медии.

В същото време Янукович нареди на министрите от кабинета да продължават да изпълняват задълженията си до започването на работата на новото правителство.

Николай Азаров, заедно с други членове на правителството, беше избран за народен представител на парламентарните избори на 28 октомври.

Виктор Янукович заяви, че всички, които са били избрани, ще получат възможността да станат депутати и да не са част от кабинета, ако имат желание за това.

По време на управлението си като премиер Азаров се опита да постигне растеж на икономиката на Украйна след кризата от 2009 г. насам, но без успех. Той не успя и да се споразумее с Русия за цената на природния газ, която според правителството е по-висока от пазарната и представлява голям разход за страната.

Кандидатурите за нов премиер ще станат ясни до 12 декември. Според специалисти е много вероятно Азаров да оглави и новото правителство. За бъдещ премиер-министър на Украйна е спряган също директора на Националната банка Сергей Арбузов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!