Quantcast

Убийцата на 4-годишното момиче в Москва имала съучастници

OFFNews Последна промяна на 02 март 2016 в 10:55 7344 29

Гюлчехра

Снимка ТАСС

Гюлчехра Бобокулова

Узбекистанската гражданка Гюлчехра Бобокулова, заподозряна, че е убила преди три дни 4-годишното момиче в Москва не е действала самостоятелно, имала е съучастници и подстрекатели.

Техните самоличности още не са установени, води се разследване, предаде ТАСС, като се позова на следовател по делото.

Днес Пресненският съд в Москва постанови Бобокулова да бъде задържана за два месеца.

Заподозряната е заявила, че не възразява срещу ареста си. По време на съдебното заседание тя се е държала уверено и хладнокръвно.

Пред съда Бобокулова разказала, че е в развод със съпруга си. Тя има три деца - на 20, 19 и 16 години, които живеят при роднини в Узбекистан.

По-рано заподозряната призна пред журналисти, че Аллах ѝ е заповядал да убие момичето. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2016 в 13:40

pineapple, извинявай, но не си достатъчно наясно с нещата. Да твърдиш, че не било възможно да убива в името на Аллах ако има шизофрения е меко казано смешно. Никога никой не може да прогнозира какво ще направи, болестта е непредсказуема. Може да убива в името на какво ли не. Това, че не показва емоции и съжаление е напълно обяснимо, защото вероятно според нея тя е правата, постъпката и е съвсем уместна. За празнотата на емоциите - не е задължително да има негативни симптоми все още, изобщо не винаги е толкова лесно да ги разпознаеш, защото всеки човек си е различен. Камикадзетата може да са психически здрави, но в конкретния случай става въпрос за много тежка патология - вероятно параноидна шизофрения, комбинирана с психопатични наклонности.

03.03 2016 в 22:32

:)Не Нина, тия неща ги пише в менюто на пицария "Виктория", в раздела с десертите.

Потърси си подобни случаи в Гугъл и виж колко шизофреници се позовават на техния бог, Путин и Сирия като убиват деца.


03.03 2016 в 22:18

nina, pineapple чете гладко корана отпред назад и отзад напред. Споделям констатациите му, но уви, само с констатации не става. Решението е РЕФОРМАЦИЯ на исляма. Какво пък...веднъж ги демократизирахме, макар и неуспешно, сега що да не ги реформираме? Помощ от "патило" дет се вика...

03.03 2016 в 22:10

# pineapple,
Този цитат от книга по клинична психология ли е?Ти психиатър ли си,който има опит с шизофреници?Имаш ли сведения за други убийства,извъшени от шизофреници,за да направиш съпоставка с въпросното убийство?

03.03 2016 в 20:10

Сороститутките още не са разбрали, че жената просто е искала да изрази подкрепата си към "умерената опозиция" в Сирия. Омерзен съм.

03.03 2016 в 19:49

Нинче, ти прочете ли го това? И разбра ли го?

"Дори да приемем, че е тая е шизофреничка, пациентът с параноидна шизофрения по време на пристъп НЕ СЕ СЕЩА да реже глави ЗА АЛЛАХ, освен когато е СПЕЦИАЛНО ОТГЛЕДАН И ОБУЧЕН, че трябва да реже глави в името на аллах, за да намери спокойствие в рая като добродетелен мюсюлманин.
"

03.03 2016 в 18:40

# pineapple,
Виж,след като семейството на убийцата призна пред пресата за душевното й заболяване,Самаркандският психодиспансер,където тя се води на отчет,потвърди това,и въпреки това ти продължаваш да твърдиш,че е религиозен/политически/терористичен акт,аз няма какво повече да споря с теб.Днес й е казал Аллах,утре ще са извънземните,вдругиден кой знае какво...моят съвет е,чети руската преса,там много адекватно отразяват разследването на случая. Но едно е ясно от постовете ти до тук по темата-тресе те яка ислямофобия,човече.

03.03 2016 в 16:22

@ нина

Накратко: Бъркаш зло с лудост. И не само ти.
Ислямът е зло на квадрат, а не лудост.

03.03 2016 в 15:52

Нина, описвам подробности за убийство за такива като теб, които си гледат добродетелно в пъпа и не разбират, че злото съществува!

Терористите – например тези от Ислямска държава, убийците в редакцията на „Шарли Ебдо“ и на стадиона в Париж са КЛИНИЧНО ЗДРАВИ индивиди. Запомни го от мен. Не ми вярвай. Потърси си дефиницията и си намери статии от психиатри и психолози. Има една такава публикация в „джихадуоч дот ком“.

Описвам подробностите за убийството, защото за хора като теб тези явления са ДАЛЕЧНИ И НЕРЕАЛНИ (случват се само другаде) и защото за такива като теб злото не е зло, а е дело на невменяеми.
Невменяемостта, драга Нина, е ПРАВНА КАТЕГОРИЯ, а не морална. Това се преподава на първокурсници и второкурсници по психология в Щатите. Сега ти говоря за моралната категория, защото само тя има отношение към случая.

Ислямът създава стотици хиляди изроди като тази и те са КЛИНИЧНО ЗДРАВИ индивиди. Мръсната пачавра може да е шизоиден тип, но няма шизофрения! Няма! Психиатрите ще докажат, че тази не е шизофреничка, ще видиш.
Дори да приемем, че е тая е шизофреничка, пациентът с параноидна шизофрения по време на пристъп НЕ СЕ СЕЩА да реже глави за аллах, освен когато е специално отгледан и обучен, че трябва да реже глави в името на аллах, за да намери спокойствие в рая като ДОБРОДЕТЕЛЕН МЮСЮЛМАНИН.

Тезата ми е, че дори ако тази е шизофреничка, това конкретно убийство е резултат от ислямската й религия, а не от пристъп.

Но аз не приемам, че тази има параноидна шизофрения! След пристъп пациентът с параноидна шизофрения НЕ СЕ ГОРДЕЕ, че е убил за аллах. Не се усмихва като споделя с журналисти подробности за убийството. Не казва на журналистите гордо: „Убих, но не съжалявам“.

Шизофреникът, ако и когато си спомня подробности за такова нещо, е дистанциран и „празен“ откъм емоции. А изродът на снимката е бил самоуверен и весел ЗАЩОТО ВЯРВА, ЧЕ ЩЕ ОТИДЕ В РАЯ. Тая се е държала непринудено и спокойно. На една снимка я видях да се прозява кротко, което означава, че в този момент нито е тревожна, нито е напрегната – няма „буря“ от кортизол, адреналин или каквото и да било.

Параноидният шизофреник не може да се радва. Запомни го! Патологията му е не само в разума, но и в емоциите. Те са равни дори при превъзбуда. Превъзбудата му е тежка, мрачна и тревожна, и е равна: дълга права графика.

03.03 2016 в 14:42

"ражданка Узбекистана Гюльчехра Бобокулова, признавшаяся в убийстве ребенка, больна шизофренией. Эту информацию подтвердили в самаркандском областном психоневрологическом диспансере, где женщина состояла на учете у психиатра.

"Гюльчехра Бобокулова, действительно, с 2003 года состояла на учете в нашем учреждении с диагнозом "острое шизофреническое расстройство", — сказали в больнице в среду.

Психиатр клиники отметил, что у пациентки регулярно отмечались "отклонения в психике с потерей контроля над своими действиями", передает РИА Новости."
http://www.kompravda.eu/daily/26499/3368891/