Бавачката, обезглавила дете в Русия: Отмъстих на Путин за Сирия

OFFNews 03 март 2016 в 12:30 8045 19

Снимка Reuters/MAXIM SHEMETOV

Жената, заподозряна в обезглавяването на дете, поверено на грижите ù, заяви, че е постъпила така, за да отмъсти за нанесените руски въздушни удари в Сирия, предаде агенция Reuters.

Гюлчехра Бобокулова бе заловена, когато размахваше отрязаната глава на 4-годишното момиченце край московска метростанция. Ужасяващата жестокост потресе целия цивилизован свят.

Бобокулова е имала съучастници и подстрекатели. Тя беше задържана за два месеца, съгласно решение на Пресненският съд в Москва. Тя не е възразила срещу ареста си. По време на съдебното заседание се е държала уверено и хладнокръвно. Тя има три деца.

Пред журналисти казва, че Аллах ѝ е заповядал да убие момичето.

Във видеозапис, публикуван онлайн в четвъртък, 38-годишната жена от Узбекистан за пръв път разказва подробности за убийството, които държавният телевизионен канал реши да не излъчва, поради тяхната жестокост.

"Отмъстих си на тези, които проляха кръв", казва Бобокулова на някой, който й задава въпроси зад камерата. "Путин проля кръв, самолети хвърляха бомби. Защо убиват мюсюлмани? Те също искат да живеят."

Кремъл обяви началото на въздушните удари на Русия в Сирия на 30 септември, в знак на подкрепа към президента Башар ал-Асад.

Бобокулова е работила като бавачка за семейство, живеещо в Москва.

Разследващите органи бързо огласиха версията, че е възможно жената да има психическо заболяване. Досега те дори не са споменали да я подозират в престъпление, свързано с тероризма.

В същото видео жената казва, че е искала да замине за Сирия, но липсата на достатъчно средства ù е попречила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!