Турция официално поиска САЩ да екстрадират Фетхуллах Гюлен

OFFNews 19 юли 2016 в 13:06 5840 9

Снимка Hurriyet

Турция е изпратила официална молба за екстрадирането на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен от САЩ, предава агенция Анадолу, позовавайки се на изявление на премиера Бинали Йълдъръм.  

По време на среща на представителите на Партията за справедливост и развитие Йълдъръм разкритикува исканията на САЩ да им бъдат предоставени доказателства, че живеещият в Пенсилвания Гюлен наистина стои зад проваления опит за преврат на 15 юли, както твърдят турските власти.

"Вече е ясно. Въпреки това ще им предоставим купища доказателства", каза Йълдъръм.

Вчера, по време на посещението си в Брюксел, държавният секретар на САЩ Джон Кери обясни, че Щатите следват официална процедура за искане на екстрадиция и трябва да получат доказателства, не просто обвинения. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

19.07 2016 в 14:23

чесън, ти чете ли материала на Емил Джасим за сп. L’Europeo (дадох линк някъде)? За отбелязване е, че е публикуван миналата година, което ме навежда на мислълта, че е една идея по-обективен от това което ИСКА да прочетем самия Гюлен и не е непременно повлиян от последните събития.

Той и Волен Сидеров често говори истини, които масата иска да чува, ама трезвомислещи убедени последователи не ми е известно да има.
 
X

Подкастът на OFFNews