Quantcast

Трима португалци арестувани за трафик и заробване на 34 българи

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2014 в 11:38 3235 3

Трима португалци са били арестувани в Браганса по обвинение в трафик на хора и заробване на 34 българи, съобщиха световните агенции.

От португалската имиграционна служба обясняват, че в района на Браганса, на близо 500 км североизточно от Лисабон, са открити 34 българи, заети в беритба на кестени, които живеели при изключително мизерни условия.

Извършен е обиск, при който са иззети документи, доказващи експлоатацията на българите.

На нашенците са обещавани по 50 евро на ден. След като заминали за Португалия обаче им давали само половината сума, като ги карали отделно да заплащат за квартира и храна.

В стаи от 10 кв. м спели по 8 българи, а условията били изключително мизерни.

Разследването започнало след сигнал от местни жители.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2014 в 16:13

До "сух режим"... точно европейските ценности на португалците са се обадили и са издали бандитите, източно-европейските ценности на нашите е било да си траят. Знам за подобен случай в Източна Германия, хора от блокове до "наш строеж" докладват на полицията, че нашите работници не излизат в почивки и работят в лоши условия. Полицията за разлика от тук се отзовава веднага и налага работодателя да спазва условията на труд.

06.11 2014 в 16:08

"Разследването започнало след сигнал от местни жители." - а самите нашенци не са се оплакали, така ли!? Ебаси робския манталитет, съгласни на огризки, повръща ми се!

06.11 2014 в 12:34

Гле'й к'ви работи се случват из Обединена Европа. К'во стана с Правата на човека и с "европейските ценности" бе "цивилизовани европейци"?