Тръмп възнамерява да изтегли САЩ от Транстихоокеанското партньорство

OFFNews 22 ноември 2016 в 09:06 7977 1

Тръмп възнамерява да изтегли САЩ от Транстихоокеанското партньорство

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че още в първия ден от управлението си ще изтегли страната от търговския договор за Транстихоокеанско партньорство, подписан от 12 страни в района без Китай, предаде СиЕнЕн. Тръмп подчерта, че намеренията му са да поставя "Америка на първо място", за да възстанови законността и работните места. В кратък видеозапис, в който очертава програмата си за първите сто дни, Доналд Тръмп каза:

По отношение на търговията ще издам уведомление за оттегляне от договора за Транстихоокеанско партньорство.

Това търговско споразумение е потенциално бедствие за нашата страна. Вместо него, ще преговаряме за справедливи двустранни търговски споразумения, които ще върнат работните места и индустрията на американска земя. В енергетиката ще прекратя ограниченията над производството, включително на шистов газ, петрол и въглища, което води до разкриване на милиони високо платени работни места. Това е, което искаме, и това е, което сме очаквали.

Тръмп заяви също, че от 20 януари, когато ще встъпи в длъжност, ще отмени редица държавни регулации, ще нареди на Министерството на труда да разследва злоупотребите с визови програми, а Министерството на отбраната ще изготви план за борба с кибератаки. СиЕнЕн коментира, че изложените цели са лесно постижими, тъй като не се нуждаят от подкрепата на Когреса. На Тръмп му предстои обаче да спази своите най-значими обещания, които задължително минават през контролираните от републиканците две камари на Конгреса. Това са стената на границата с Мексико, спиране на мигрантите мюсюлмани и отмяна на закона за здравните осигуровки, известен като „Обамакеър“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!