Тръмп си избра за държавен секретар награден от Путин шеф на петролен гигант

OFFNews 13 декември 2016 в 08:52 6542 4

Тръмп си избра за държавен секретар награден от Путин шеф на петролен гигант

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп ще номинира изпълнителния директор на корпорацията "Ексън Мобил" Рекс Тилърсън за държавен секретар, съобщиха телевизиите Фокс и Ен Би Си нюз, цитирани от Ройтерс. Очаква се Тръмп да обяви номинацията за държавен секретар тази сутрин.

Кандидатурата на Тилърсън вероятно ще се сблъска с трудности в процеса на утвърждаване в Сената заради близките му връзки с Русия, за които ще му бъдат задавани въпроси отбелязва Ройтерс. Тилърсън се е срещал няколко пъти с президента Владимир Путин, който през 2013 г. го удостои с руски държавен Орден за дружба за приноса му за укрепване на сътрудничеството в енергийния сектор.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн заяви пред Ройтерс: "Имам тревоги, защото той е много добре известен с близките си отношения с Владимир Путин".

Си Ен Ен съобщи, че Тръмп се е обадил на Мит Ромни, за да му каже, че няма да го номинира. Ромни изглежда е отпаднал от списъка на кандидати за държавен секретар, обмислян от Тръмп. За мен е чест, че кандидатурата ми за член на правителството на Тръмп бе обмисляна, написа Ромни в Туитър. "Разговорите ми с избрания за президент Тръмп бяха приятни и много смислени. Имам много големи надежди, че новото правителство ще поведе страната към по-голяма сила, просперитет и мир", добавя Ромни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

4

66

13.12 2016 в 11:49

Мафията на фосилните горива в нова акция !

Големи гадове са ! И не се спират пред човешки живот и пред живота на много хора!

77927

3

El Commandante

13.12 2016 в 10:24

Ако единственото нещо, което можеш да кажеш за шефа на НАЙ-ГОЛЯМАТА компания в света е че бил близък с Путин, значи си тотално отчаян дегенерат.

Добре че не е жив Стив Джобс че и него щеха да обвинят че е руски агент задето подари айфон на оня смот Медведев.