Тръмп се срещна с кралица Елизабет II

OFFNews 13 юли 2018 в 21:53 6647 0

Снимка Twitter/Majesty magazine

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с британската кралица Елизабет Втора в Уиндзорския замък, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Първото посещението на Тръмп във Великобритания като президент не беше същинска държавна визита, каквато той обещаваше първоначално. Президентът на САЩ обаче беше приветстван от военен оркестър в Уиндзорския замък, след което той и съпругата му Мелания влязоха да пият чай с кралицата.

Елизабет Втора поздрави двойката с усмивка, въпреки че преди това поглеждаше часовника си, докато чакаше те да пристигнат.

В един момент по време на инспекцията на караула Тръмп внезапно спря и 92-годишната кралица трябваше да го заобиколи.

Графикът на Белия дом предвиждаше срещата на чай между кралицата и президентската двойка да продължи 25 минути. Това беше последната част от тяхното официално посещение.

Тръмп пристигна в Уиндзорския замък, след като сутринта посети британската кралска военна академия в Сандхърст и се срещна с министър-председателката Тереза Мей в резиденцията й Чекърс.

Десетки хиляди хора протестираха през деня в Лондон срещу посещението на американския президент.

По-късно днес Тръмп заминава на частно посещение в Шотландия, където ще прекара два дни, след което отива в Хелзинки за среща с руския президент Владимир Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови