Протестиращи посрещнаха в Лондон американския президент с огромно надуваемо "бебе Тръмп"

OFFNews 13 юли 2018 в 16:40 3034 2

Снимка Reuters

Британци, протестиращи срещу американския президент Доналд Тръмп, издигнаха тази сутрин близо до сградата на парламента шестметров надуваем балон с формата на "бебе Тръмп", предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Извратената, мошеническа система ме заля с всичко, с което можа… Казах ви че, ще полетя и ето - тук съм!", написаха в Туитър организаторите на протеста от името на своето бебе Тръмп.

Десетки поддръжници и журналисти проследиха как "детегледачи" в сигнални жилетки наглеждаха и се суетяха около балона, докато той се надуваше.

Демонстрантите обясниха, че са направили балона, за да покажат, че Тръмп е "голямо, ядосано бебе с крехко его и малки ръчички".

"Освен това той е расистки демагог, а оттам и опасност за жените, имигрантите и малцинствата, смъртна заплаха за мира по света и за самото бъдеще на живота на Земята", казаха те.

Американският президент няма да се задържи дълго в британската столица. По-късно днес се очаква той да посети за кратко посолството на страната си, пред което се готвят да се съберат хиляди протестиращи.

Инициаторите на протеста с балона казаха, че са просто няколко приятели и не се свързаха с нито една от няколкото големи протестни групи, които планират демонстрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

13.07 2018 в 17:53

Защо не пуснете още няколко снимки от протеста? Особено такива от въздуха. Нека хората да се посмеят на „мащабното“ събитие.

12407

1

Bad Horse

13.07 2018 в 17:00

В тези "масови" демонстрации, журналистите са колкото протестиращите.

На Тръмп му е през к*ра.
 
X

Да помогнем на украинските деца!