Мей и Тръмп се договориха да сключат споразумение за свободна търговия след Брекзит

OFFNews 13 юли 2018 в 17:48 2491 0

Снимка BBC

САЩ и Великобритания ще сключат споразумение за свободна търговия след Брекзит. Това обяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от Франс прес и БТА. 

"Днес се споразумяхме, че когато Обединеното кралство напусне Европейския съюз, ще опитаме да сключим амбициозно споразумение за свободна търговия" със САЩ, каза Мей пред журналисти сред срещата си с американския президент Доналд Тръмп в резиденцията Чекърс.

Договорката идва, след като Тръмп обяви по-рано, че стратегията на Мей за Брекзит ще развали перспективата за такова споразумение.

В интервю за "Сън" американският президент каза, че вариантът за "мек Брекзит", изложен в съгласуваната от правителството на Мей Бяла книга, ще погребе бъдещото споразумение за свободна търговия между двете страни.

Днес Тръмп обяви, че не е бил цитиран правилно. 

Не съм критикувал премиера, аз много я уважавам. За съжаление, имаше история, която като цяло беше добра, но не включваше това, което съм казал, за премиера, а аз казах страхотни неща. Това се нарича "фалшиви новини", каза той и се похвали, че записва разговорите си с журналисти и така ще покаже истината, въпреки че "Сън" публикува записа си и коментарите на Тръмп в него са пределно ясни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови